Vegan pancakes

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Μερίδες:  2-3 άτομα

  • 3 κούπες βρώμη ή αλεύρι βρώμης
  • 2 κούπες γάλα αμυγδάλου
  • 2 μπανάνες
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ σοδα
  • 1 κ.σ ξύδι
  • ½-1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και λίγο αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια , μισό κουταλάκι γλυκου κανελα και λιγο μοσχοκάρυδο 
  •  ½ φλιτζάνι: κομματάκια σοκολάτας ή βατόμουρα ή θρυμματισμένα καρύδια ή Φυστικια ή αμύγδαλα ή κράνμπερι 

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Τοποθετήστε τη βρώμη σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει αλεύρι. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε ξανά στο μπλεντερ μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  2. Αφήστε την ζύμη να κάτσει για 15-20 λεπτά και να ρουφήξει τα υγρά της!
  3. Ζεσταίνουμε  ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά  και ρίχνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας.
  4. Ψήνουμε μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες γύρω από τις άκρες, στη συνέχεια γυρνάμε από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν για 1-2 λεπτάκια ακόμα.

Σερβίρουμε σιρόπι σφέδαμου, σοκολάτα, μαρμελάδα, φρούτα κλπ.

INGEDIENTS
Pancakes:
Serves: 2-3
  • 3 cups oats or oat flour
  • 2 cup almond milk
  • 2 bananas
  • ½-1 tsp cinnamon
  • pinch os salt
  • ¼ tsp vanilla bean powder or extract
  • ½ cup of: chocolate chips, blueberries or crushed nuts
INSTRUCTIONS
  1. Place oats into a high speed blender and process until a flour is reached.
  2. Add in the remaining ingredients until a batter is formed.
  3. Heat a non-stick pan on medium and pour ⅓ cup of batter, using a measuring cup to ensure equal size and cooking times.
  4. Allow the pancake to cook until bubbles appear around the edges, then flip and cook until golden.