Chocolate Cupcakes
Συστατικά
Για 6 cupcakes
- 1 κούπα(περίπου 12) χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (Medjool)
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα αλεύρι βρώμης (χτυπημένη βρώμη)
- 1/3 κούπας κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κούπας γάλα αμυγδάλου ή καρύδας ή φουντουκιού κλπ
- 1/2 κουταλάκι βανίλια, κανέλα, αλάτι
- 1 espresso ή 1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ(προαιρετικά)
- 1/2 κούπας κομματάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη ή φουντούκια κομμένα κλπ
Οδηγίες:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
- Στρώνουμε στο ταψί για cupcakes τα καραμελόχαρτα για ψήσιμο.
- Ανακατεύουμε τους χουρμάδες και το ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν για 20-30 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης, τη σκόνη κακάο, και το μπέικιν σε ένα μπολ.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τους χουρμάδες με το νερό μέχρι να γίνουν πάστα, προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Με ένα κουτάλι χωρίζουμε το μείγμα σε 6 μαφιν.
- Γεμίζουμε τα 3/4 του καραμελόχαρτου με το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Στον αέρα για περίπου 25 -27 λεπτά.
- Εάν το επιθυμούμε σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα ή καρπούς!
Ingredients
Cupcakes
1 cup (about 12) pitted medjool dates 1 cup water
1 cup oat flour
1/3 cup cacao powder
1 tbsp baking powder
1/4 cup non-dairy milk
1 espesso shot
vanilla, cinamon ,salt