Vegan Banana & Cashew Ice Cream Pops
Ποσότητα: 8
Συστατικά
- 1/2 έως 3/4 κούπας γάλα αμυγδάλου ή καρύδας ή νερό
- 2 κούπες κάσιους σε νερό για τουλάχιστον 4 ώρες, στραγγίστε και ξεπλύνετε
- 1 1/2 μεγάλες μπανάνες ή 2 έως 3 μικρές
- 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- Πρέζα αλάτι
Για διακόσμηση
- 200 g 60% κακάο σοκολάτα μαύρη
- Ψιλοκομμένα φιστίκια
- ακατέργαστη καρύδα (προαιρετικά)
- Ψιλοκομμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βάζουμε στο μπλέντερ τα κάσιους, τη μπανάνα, το μέλι, τη βανίλια, το αλάτι και τη 1/2 κούπα γάλα. Χρησιμοποιήστε την δυνατή ταχύτητα για 20-25 δευτερόλεπτα και σταματήστε. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, και ξανά ανακατέψτε . Το μείγμα πρέπει να είναι πηκτό . Ρίξτε το μείγμα κάσιους σε καλούπια παγωτού και παγώστε 2 ώρες. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατέψτε και γρήγορα βυθίστε το κατεψυγμένο παγωτό μέσα στη σοκολάτα που πασπαλίστε με την φιστίκια ή καρύδα ή τα τεμαχισμένα αμύγδαλα. Σερβίρετε αμέσως.
Serves: 8 pops
Ingredients
For Molds
- 1/2 to 3/4 cup water
- 2 cups raw cashews soaked for a minimum of 4 hours, drain and rinse
- 1 1/2 large bananas or 2 to 3 small ones
- 3 tablespoons maple syrop or honey
- 1 tablespoons vanilla extract
- Pinch of salt
To Decorate
- 200g 60% cacao or higher dark chocolate
- Chopped pistachios
- Shredded raw coconut (optional)
- Chopped raw almonds (optional)
Instructions
- Wipe down molds with coconut oil.
- Combine the cashews, banana, nectar, vanilla, salt and 1/2 cup water in your blender jar.
- Use Speed 9 for 20-25 seconds and stop. Add remaining water, only if necessary and PULSE to combine. You want a batter consistency, not too thin.
- Pour the cashew mixture into ice cream molds and freeze 2 hours.
To Decorate:
- Melt chocolate over a double boiler or in the microwave. Stir and quickly dip your frozen ice pops into the chocolate followed by the coconut or chopped almonds. Serve immediately.