Healthy Nutella
Συστατικά
- 400 γραμμάρια ψημένα φουντούκια, αποφλοιωμένα
- 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ( εγώ έβαλα χ. ζάχαρη με στέβια)
- 2 κουταλιές ελαφρύ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 4 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 125ml γάλα αμυγδάλου ή βρώμης ή φουντουκιού
- Ελάχιστη βανίλια ( 1/2 κ. γλυκού)
- Ελάχιστο αλάτι ( 1/4 κ. γλυκού)
Οδηγίες:
- Τοποθετούμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν μία πάστα σαν βούτυρο. (Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε και να ξύσετε τις πλευρές του μπολ μερικές φορές.)
- Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί η στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Στην πάστα φουντουκιού ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ξαναχτυπάμε για ακόμα 5-7 λεπτά ώσπου το μείγμα μας να έχει γίνει λείο.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο.
- Διατηρείται περίπου 10 μέρες.
- Απολαύστε το πάνω σε ψωμι ολικής, μαζί με φρούτα, με το γιαούρτι σας, μέσα σε σμούθι ή και σκέτο!!
*Εάν πρόκειται να προσθέσετε περισσότερο σιρόπι σφενδάμου, θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο γάλα γιατί όσο περισσότερο προσθέτετε, τόσο πιο σφιχτό θα γίνει το μείγμα.
*Ανάλογα με τον επεξεργαστή τροφίμων ή το μπλέντερ σας, η μετάβαση στο στάδιο του βουτύρου μπορεί να είναι λίγο πιο γρήγορη ή να διαρκέσει λίγο περισσότερο