Εκτύπωση

ΥΛΙΚΑ

•   2 κ.σ τριμμένος λιναρόρπορος  ή σπόροι  τσια μαζί με 4 κ.σ νερό

(ανακατεύουμε σε ένα ξεχωριστό μπολάκι και αφήνουμε το μείγμα να κάτσει 10 λεπτά μέχρι να «φουσκώσει») ή 2 αυγά ελευθέρας βοσκής 

•   ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

•   6-7 μεγάλα ώριμα σύκα 

•   1 κούπα γάλα καρύδας ή κρέμα καρύδας 

•   2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ή στέβια

•   1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

•   1 κούπα νιφάδες βρώμης ή φαγόπυρο

•    ½ κούπα σκόνη κακάο

•   1 κουταλιά της σούπας baking powder

•   100 gr μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη λιωμένη 

•    ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

•   Λίγη κανέλα

ΟΔΗΓΙΕΣ

• Προθερμένουμε το φούρνο στο 175 βαθμούς Κελσίου (στον αέρα).

• Καθαρίζουμε τα σύκα και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ με το γάλα, τα χτυπάμε να γίνει ένας χυλός.

• Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατέυουμε το μείγμα των σύκων με τα αυγά ή τους σπόρους τσία, το ελαιόλαδο την κανέλα, την λιωμένη σοκολάτα και την πάστα βανίλιας.


• Ανακατέυουμε καλά το μείγμα και προσθέτουμε την βρώμη, το κακάο, το baking powder και το αλάτι.
• Ανακατέυουμε αλλή μια φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε ένα καλά λαδωμένο ταψί ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί (μεσαίου μεγέθους και τετράγωνο) και ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά.
• Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά να κάτσει.
• Συνοδέψετε το μαζί με παγωτό της επιλογής σας και σύκα.
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει παγωτό με στέβια.

tip : Εάν θέλετε ένα γρήγορο και υγιεινό παγωτό / χτυπήστε στο μπλέντερ κατεψυγμένα κομμάτια απο 1-2 μπανάνες μαζί με 1-2 κ.σ νερό ή γάλα, λίγη βανίλια και 1κ.γ κακάο για σοκολατένια γέυση.

Καλή όρεξη