Lemon & cranberry & almond & ginger & tahini granola
Συστατικά
- 4 κούπες βρώμη (προτιμήστε ολόκληρο το σπόρο-Νιφάδες βρώμης old-fashioned oats, rolled oats) όχι το πίτουρο- τις νιφάδες που βράζουν γρήγορα (instant oats)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι (μεγάλο ή 2 μικρά)
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη τζίντζερ
- ½ κ.γλυκού κανέλα
- 1 κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 1/2 κούπας αποξηραμένα κράνμπερις ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
- 1/3 κούπας λάδι (ελαιόλαδο)
- 1/3 κούπας ταχίνι
- 2/3 κούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή 150 γρ. αλεσμένοι χουρμάδες σε πάστα με 2 κ.σ. καυτό νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
- Θερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύετε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, το αλάτι, την κανέλα, το λάδι, το μέλι, το ταχίνι, τα μπαχαρικά και την βανίλια.
- Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα σε δύο ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήστε 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε από το φούρνο και ανακατέψτε.
- Ψήστε επιπλέον 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Αφαιρέστε από το φούρνο, προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα και το ξύσμα λεμονιού και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
- Όταν κρυώσει, μεταφέρετε σε ένα αεροστεγές δοχείο για αποθήκευση.
- Διατηρείτε για 13-15 μέρες .
- Καλή απόλαυση