Ice cream banoffee bars
Υλικά για την βάση:
- 100 γρ. χουρμάδες απύρηνους
- 220 γρ. αλεύρι βρόμης (αλεσμένη βρόμη) ή 160 γρ. αλεύρι καρύδας
- 60 γρ. Φυστικοβούτυρο
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1/3 κ.γ. κανέλα
- Μία πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ καυτό νερό
Για την κρέμα μπανάνας:
- 3-4 ώριμες μπανάνες (μεσαίες)
- 150 γρ. φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο ή ταχίνι ή μιξ!
- 40 γρ. αλεύρι βρόμης ή 15 γρ. αλεύρι καρύδας
- 1.κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1κ.σ. μέλι
Για την σοκολάτα:
- 150 γρ. σοκολάτα με στέβια
- 50 γρ. νερό
Οδηγίες:
- Στρώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα συστατικά της βάσης μαζί, και τα χτυπάμε αρκετή ώρα μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
- Ρίχνουμε και απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και στρώνουμε καλά με μία σπάτουλα, πιέζουμε καλά (ένα ποτήρι με μεγάλη επιφάνεια θα βοηθήσει να το στρώσουμε) μέχρι να γίνει λεία η βάση μας.
- Στο ίδιο μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά της κρέμας για ½ λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Απλώνουμε το μείγμα μπανάνας πάνω στη βάση, στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ σιγανή φωτιά λιώνουμε την σοκολάτα με το νερό.
- Ρίχνουμε και απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας, πάνω από την κρέμα και στρώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη, κόβουμε σε ότι μέγεθος κομμάτια θέλουμε και απολαμβάνουμε!
- Διατηρούνται στην κατάψυξη!