Almond- Choco bites🍪🍫
Συστατικά για 12 μπισκοτάκια:
- 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας
- 1/2 κούπα βούτυρο αμυγδάλου (wild souls https://m.facebook.com/wildsoulsgr/)
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
- 1/4 κούπας μίνι τσιπ σοκολάτας ή μικρά κομμάτια σοκολάτας
- 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 1/2 κούπα λιωμένη σοκολάτα (70% κακάο)
- Θαλασσινό αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
- Σε ένα μπολ και ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί εκτός από την λιωμένη σοκολάτα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 12 ίσα μπαλάκια και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 20-30 λεπτά.
- Ενώ οι μπάλες ζύμης κρυώνουν στο ψυγείο ή στον καταψύκτη, λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα άλλο μπολ.
- Χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια βουτάμε απαλά κάθε μπάλα στη λιωμένη σοκολάτα και τις τοποθετούμε στο ταψί μας που είναι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ρίχνουμε πάνω από κάθε ένα μπαλάκι λίγο θαλασσινό αλάτι για ακόμη πιο εκπληκτική γεύση.
- Η σοκολάτα θα αρχίσει να σκληραίνει γύρω από κάθε μπάλα καθώς οι μπάλες ζύμης μπισκότων είναι κρύες!
- Σε αυτό το σημείο να σας πω, πως οι μπουκίτσες μπορούν να καταναλωθούν και έτσι ωμές χωρίσ ψήσιμο και είναι πεντανόστιμες!! διατηρούνται στο ψυγείο.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσιου στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!