Εκτύπωση

Συστατικά

  • 500 gr ψημένα φουντούκια
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Οδηγίες

Τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα  έως ότου το βούτυρο αρχίζει να σχηματίζεται – περίπου 7-9 λεπτά συνολικά. Μόλις το βούτυρο φουντουκιών είναι κρεμώδες και λείο, προσθέστε τα άλλα συστατικά και ανακατέψτε ξανά. Μεταφέρεται το βούτυρο φουντουκιών σε ένα καθαρό δοχείο και αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου για έως 1 εβδομάδα, ή στο ψυγείο για μέχρι 2-3 εβδομάδες.

Ingredients

  • 500 gr roasted hazelnuts
  • 1 tbs honey or maple syrop
  • pinch os salt
  • 1 tsp vanilla

Instructions

  1. place hazelnuts into a food processor or high speed blender. Blend on low until a butter begins to form – about 7-9 minutes total – scraping down sides as needed.
  2. Once the hazelnut butter is creamy and smooth, add the other ingedients.
  3. Blend/puree again until well incorporated. Taste and adjust seasonings as needed.
  4. Transfer hazelnut butter to a clean jar and store at room temperature for up to 1 week, or in the refrigerator for up to 2-3 weeks.