Εκτύπωση

Υλικά:

  • 2 1/2 κούπες αλεύρι ζέας ή ολικής
  • 4 αυγά
  • 3/4 κούπας μέλι
  • 1 κούπα γιαούρτι σόγιας, καρύδας ή αγελαδινό!
  • 1/4 κούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κούπας παπαρουνόσπορο
  • 2 1/4 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • πρέζα αλάτι
  • πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180

Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (πρώτα όλα τα υγρά και μετά τα στερεά)  μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.

Στρώνουμε  μία φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το τοποθετούμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε

Μπορούμε να απλώσουμε στην επιφανεια λίγο μέλι και παπαρουνόσπορο για διακόσμηση