Συστατικά :
· 500 γρ. αλεύρι ζέας
· 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο σόδα + 1 κ.σ. Ξύδι
· 2 κουταλιές ελαιόλαδο
· Λίγο αλάτι
· 1 μεγάλη κουτάλια σούπας μελι η σιρόπι σφενδάμου
· 2 -3 κουταλιές λιναρόσπορο, Ηλιόσπορο η κάποιο αλλο ξηρό καρπό
· 650 γρ. Γαλα αμυγδάλου η σόγιας
Εκτέλεση :
1. Ανακατεύουμε πρώτα τα στερεά συστατικά και μετά προσθέτουμε τα υγρά με τη σειρά που αναφέρονται, μπορούμε να το ανακατέψουμε με τα χέρια η με ένα πιρούνι. Το μείγμα που προκύπτει είναι μαλακό και ελαφρά κολλώδες.
2. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα ψησίματος για κέικ/ψωμί ή φόρμα σιλικόνης αφού πρώτα τη λαδώσουμε.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
4.Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε, καλό είναι να διατηρείται στο ψυγείο!
Πολύ ωραία συνταγή.. Θα την κάνω σίγουρα, απλά αντί για γάλα σόγιας μπορώ να βάλω αγελαδινο;;
Ναι εννοείται , οτι γαλα προτιμάς !!
Τέλεια συνταγή, την έφτιαξα ξανά με γάλα αμυγδάλου, αλλά ήθελα να ρωτήσω, μπορώ να βάλω νερό αντί για γάλα;
Ναι κανένα θέμα!!