Εκτύπωση

Συστατικά :

· 500 γρ. αλεύρι ζέας
· 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο σόδα + 1 κ.σ. Ξύδι
· 2 κουταλιές ελαιόλαδο
· Λίγο αλάτι

· 1 μεγάλη κουτάλια σούπας μελι η σιρόπι σφενδάμου
· 2 -3 κουταλιές λιναρόσπορο, Ηλιόσπορο η κάποιο αλλο ξηρό καρπό
· 650 γρ. Γαλα αμυγδάλου η σόγιας

Εκτέλεση :

1. Ανακατεύουμε πρώτα τα στερεά συστατικά και μετά προσθέτουμε τα υγρά με τη σειρά που αναφέρονται, μπορούμε να το ανακατέψουμε με τα χέρια η με ένα πιρούνι. Το μείγμα που προκύπτει είναι μαλακό και ελαφρά κολλώδες.

2. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα ψησίματος για κέικ/ψωμί ή φόρμα σιλικόνης αφού πρώτα τη λαδώσουμε.

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.

4.Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε, καλό είναι να διατηρείται στο ψυγείο!