Εκτύπωση

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα φυστικοβούτυρο🥜/ One cup natural peanut butter
  • ¼ κούπας λαδι καρύδας / 🥥 1/4 cup coconut oil
  • 1/2 κούπα μελι η σιρόπι σφενδαμου η ζαχαρη καρύδας / 🍁 Half a cup maple syrup or honey or coconut sugar
  • 1 κουταλάκι βανίλια / 1 teaspoon vanilla extract
  • 500 γρ. σοκολάτα μαύρη ( κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη με στεβια ) 🍫/ 500 gr Sugar-free dark chocolate
  • 1/3 λαδι καρύδας  🥥 / 1/3 cup coconut oil
  • 1 κ.γλυκού θαλλασινό αλάτι  🤸🏼‍♂️ Pinch of salt

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Βάλτε σε μία κατσαρόλα το λαδι, την ζαχαρη ( μελι κλπ)  ,τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο. Αφήστε τα να ομογενοποιηθούν σε μέτρια  φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να δείτε ότι το μείγμα εχει γίνει λείο.
  • Βάλτε το στο ψυγείο για να σφίξει.
  • Όσο σφίγγει το μείγμα απλώστε σε θήκες για κεκάκια αντικολλητικά χαρτάκια. Βάλτε τη σοκολάτα με το λαδι σε μπαιν μαρί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Με ένα κουτάλι βάλτε μια γερή ποσότητα σοκολάτας στον πάτο κάθε θήκης. Υπολογίστε ότι θα χρησιμοποιήσετε λιγότερη από τη μισή ποσότητα σοκολάτας. Αφού γεμίσετε όλες τις θήκες με σοκολάτα τοποθετήστε  μέσα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
  • Λογικά, σε αυτό το σημείο, πρέπει να έχει σφίξει και το μείγμα του φυστικοβούτυρου. Αν βιάζεστε πολύ, βάλτε το για λίγο στην κατάψυξη.
  • Όταν σφίξει το μείγμα, πάρτε μια μικρή κουταλιά, και βάλτε την στη μέση της κάθε θήκης που πλέον παγώσει η σοκολάτα.
  • Ρίξτε από πάνω τόση λιωμένη σοκολάτα όση χρειάζεται μέχρι να καλυφθεί το φυστικοβούτυρο.
  • Ρίξτε λίγο χοντρο αλάτι από πάνω στο κάθε σοκολατάκι.
  • Βάλτε και πάλι τις θηκούλες στο ψυγείο για να σφίξουν.
  • Ξεφορμαρουμε εάν θέλουμε.
  • Καλή απόλαυση !!