Εκτύπωση

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κούπα χουρμάδες ( χωρίς κουκούτσι)
  • 1 κουταλιά μέλι ή maple syrup ή μια κουταλιά στέβια 
  • 2 ασπράδια αυγού ή 2 κ. σούπας λιναρόσπορο τριμμένο η σπόρους τσία 
  • 1 ½ κγ μπείκιν πάουντερ 
  • ½ κγ σόδα 
  • 4-5 κ. σούπας κακάο 
  • ½ κούπα αλεύρι ολικής ή βρώμης ή ρυζιού ή φαγόπυρου 
  • 500 γρ αρακάς βρασμένος μέσα σε νερό μαζί με ένα εσπρέσο η μια κουταλιά στιγμιαίο καφέ 
  •  ¼ κούπας γάλα της επιλογής σας ( εγώ έβαλα σόγιας )
  • 2 κ. σούπας φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο ή ελαιόλαδο 
  • 1 κ. γλυκού βανίλια και ελάχιστο αλάτι 
  • 200 γρ μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια 

Για το ντεκόρ εγώ χρησιμοποίησα φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο και σοκολάτα σε κομματάκια και λιωμένη  

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βράζουμε τον αρακά μαζί με τον καφέ μέχρι να μαλακώσει και τον σουρώνουμε. 
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τον ζεστό αρακά μαζί με τους χουρμάδες και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες στον ζεστό πουρέ του αρακά.
  • Αφού έχει γίνει ένας γλυκός πουρές (ο αρακάς με τους χουρμάδες)  αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 2-3 λεπτά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα του αρακά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  •  Αλείφουμε ένα ταψάκι (18 χ 28 cm) στρογγυλό ή τετράγωνο με λίγο λάδι και αντικολλητικό   χαρτί και βάζουμε το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 180 Βαθμούς.
  • Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί , ένα θέλουμε αφαιρούμε από το ταψί και προσθέτουμε λιωμένη σοκολάτα ή ότι θέλουμε από πάνω. 
φυστικοβούτυρο, φυστίκια και σοκολάτα. / αμυγδαλο και σοκολάτα