ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα (περίπου 3 κούπες)
- το νερό μέσα στο οποίο βράσατε τα ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλάκια τριμμένο κύμινο
- 1 ½ κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ½ κουταλάκι μπούκοβο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ¼ κουταλάκι πιπέρι
- 2 κουταλιές αλεύρι βρώμης ή αλεύρι ολικής άλεσης ή αλεύρι αμυγδάλου ή αλεύρι ρεβιθιού (εγώ αυτό χρησιμοποίησα)
- μπούκοβο για να τα πασπαλίσετε
Για τη σάλτσα ταχινιού με γιαούρτι:
- 1 κούπα γιαούρτι της προτίμησης σας (εγώ χρησιμοποίησα σόγιας)
- 2 κ.σούπας ταχίνι
- 2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στο γουδί με λίγο αλάτι
- ¼ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- Λίγο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΊΕΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C.
- Σε ένα τηγάνι μαζί με 1 κουταλιά ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι το σκόρδο το τριμμένο καρότο και τα μπαχαρικά για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Στο πολυμίξερ προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι , και δουλέψτε τα μέχρι να γίνουν τρίμματα.
- Μην τα πολτοποιήσετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ. Δοκιμάστε αν πλάθεται εύκολα. Αν χρειάζεται υγρό, προσθέστε λίγο από το νερό που βράσατε τα ρεβίθια, το οποίο το έχετε φυλάξει. Αν το μείγμα είναι ήδη πολύ υγρό, προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα.
- Πλάστε τα φαλάφελ και βάλτε τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί πασπαλίσετε τα με λίγο μπούκοβο και ψήστε τα για 15-20 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Εν τω μεταξύ φτιάξτε τη σάλτσα ταχινιού ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί. Αφού ψηθούν απολαύστε μαζί με την σάλτσα ταχινιού.
Ντομάτα – αγγούρι – κρεμμύδι – ρόκα για βάση
Thanks very interesting blog!