Εκτύπωση

Χρόνος προετοιμασίας: 15 min

Ποσότητα – 10-15 cookies

Συστατικά

  • ½κούπα αλεύρι καρύδας 
  • 2/3 κούπας  σκόνη κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κούπα γάλα επιλογής σας  
  • 3/4 κούπας Ζάχαρη καρύδας (150 γραμμάρια) ή ½ κούπα μέλι ή 4 κουταλιές της σούπας στέβια 
  • ½ κούπα αμύγδαλο-βούτυρο ή φυστικο-βούτυρο ή ταχίνι 
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά ή 4 κουταλιές chia με 7 κουταλιές νερό για τους vegan, το αφήνουμε 10 λεπτά σε ένα μπολάκι μέχρι να ρουφήξουν το νερό οι σπόροι) 
  • 1 φλιτζάνι (170 γραμμάρια) κομματάκια σοκολάτας ( εγώ έβαλα με στεβια ) 

Οδηγίες 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, (ή το μείγμα τσια)  και προσθέτουμε το αμυγδαλο-βούτυρο και το μέλι ή την ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Μέσα στο μείγμα προσθέτουμε την κανέλα, την βανίλια, το αλάτι, την σόδα και το κακάο και σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι καρύδας, μαζί με την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια.
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-15 κομμάτια , τα κάνουμε μπαλίτσες και τα πιέζουμε λίγο με το χέρι μας πάνω στην λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε