Χρόνος προετοιμασίας: 15 min
Ποσότητα – 10-15 cookies
Συστατικά
- ½κούπα αλεύρι καρύδας
- 2/3 κούπας σκόνη κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- ½ κούπα γάλα επιλογής σας
- 3/4 κούπας Ζάχαρη καρύδας (150 γραμμάρια) ή ½ κούπα μέλι ή 4 κουταλιές της σούπας στέβια
- ½ κούπα αμύγδαλο-βούτυρο ή φυστικο-βούτυρο ή ταχίνι
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 αυγά ή 4 κουταλιές chia με 7 κουταλιές νερό για τους vegan, το αφήνουμε 10 λεπτά σε ένα μπολάκι μέχρι να ρουφήξουν το νερό οι σπόροι)
- 1 φλιτζάνι (170 γραμμάρια) κομματάκια σοκολάτας ( εγώ έβαλα με στεβια )
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, (ή το μείγμα τσια) και προσθέτουμε το αμυγδαλο-βούτυρο και το μέλι ή την ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Μέσα στο μείγμα προσθέτουμε την κανέλα, την βανίλια, το αλάτι, την σόδα και το κακάο και σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι καρύδας, μαζί με την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-15 κομμάτια , τα κάνουμε μπαλίτσες και τα πιέζουμε λίγο με το χέρι μας πάνω στην λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε
Related articles.
Πανεύκολη μους σοκολάτας γεμάτη θρέψη🍫
Γενέθλια τούρτα σοκολάτα-φουντούκι του μπαμπά!
✨MELOMAKARONO-BALLS✨
Θρεπτικά μπισκότα με κολοκύθα και σοκολάτα / Pumpkin spice chocolate cookies
Θρεπτικά Snickers
SALTED CARAMEL BLONDIES με καραμέλα από χουρμάδες!