Εκτύπωση

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κεφάλι κουνουπιδιού, κομμένο σε μπουκετάκια 
  • 1 1/4 κούπα αλεύρι ρεβιθίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι
  • 3/4 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πάπρικα ( και καυτερή εάν θέλουμε) 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ 

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Κόβουμε  το κουνουπίδι σε μεγάλες μπουκιές.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι από τα ρεβίθια, το νερό, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι. 
  4. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό .
  5. Προσθέτουμε το κουνουπίδι στο μπολ και ανακατεύουμε με καθαρά χέρια μέχρι όλα τα μπουκετάκια κουνουπιδιού να έχουν καλυφθεί από το κουρκούτι. 
  6. Τοποθετούμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού σε ένα φύλλο ψησίματος.
  7. Με ένα κουτάλι σκουπίζουμε τυχόν υπολείμματα κουρκουτιού και τα βάζουμε πάνω από κάθε μπουκετάκι κουνουπιδιού.
  8. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι έχει γίνει τραγανή η κρούστα .