Εκτύπωση

ΜΠΑΡΕΣ ΣΝΙΚΕΡΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΪ́ΝΗ 💪🏻

Το τέλειο σνακ για μετά την προπόνηση 🥜

21 μπάρες / 180-200 θερμίδες η μπάρα / 9 γρ. πρωτεΐνης 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ🛒

Βάση 👩‍🍳:

  • 100 γρ. νιφάδες φαγόπυρου
  • 230 γρ βρώμη 
  • 170 γρ φυστικοβούτυρο 🥜
  • 20 γρ στέβια σκόνη 
  • 70 γρ σκόνη πρωτεΐνης (φυτικής προέλευσης ή ορός γάλακτος) 
  • 35 γρ μέλι 🍯
  • 1κ.γ. κανέλα 
  • ½ κ.γ. αλάτι 🧂
  • ½ κγ. Βανίλια
  • 3/4 κούπας νερό 

Καραμέλα από χουρμάδες :

  • 200 γρ. χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι 
  • 70 γρ. φυστικοβούτυρο 🥜
  • 40 γρ. σκόνη πρωτεΐνης
  • 50 γρ. μέλι 
  • ½ κ.γ. αλάτι 
  • ½ κ.γ. βανίλια 
  • 2-3 κ.σ. νερό

Επικάλυψη σοκολάτας 🍫:

  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 
  • 30 γρ σκόνη πρωτεΐνης
  • ½ κ.γ κανέλα 

ΟΔΗΓΙΕΣ📝

Για την βάση :

  1. Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε λίγο παραπάνω στα πλάγια για να μπορέσουμε να σηκώσουμε- ξεφορμάρουμε τις μπάρες πιο εύκολα. 
  2. Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα συστατικά για την βάση εκτός από το νερό και αλέθουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν, όταν έχουν ανακατευτεί τα υλικά  προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό (μπορεί να μην το θέλει όλο ή να θέλει λίγο παραπάνω) μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη «ζύμη» την οποία θα στρώσουμε στο ταψάκι μας και θα φτιάξουμε την πρώτη στρώση πιέζοντας με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι.
  3. Τοποθετούμε το ταψάκι στην κατάψυξη έως ότου φτιάξουμε την 2ηστρώση, την καραμέλα .
  4. Στο ίδιο μπλέντερ βάζουμε τους χουρμάδες, το φυστικοβούτυρο, την πρωτεΐνη, τα μπαχαρικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα.
  5. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το νερό για να αραιώσει και να γίνει πιο μαλακή η καραμέλα μας.
  6. Στρώνουμε την καραμέλα με την βοήθεια μιας σπάτουλας σαν 2ηστρώση πάνω από την βάση μας.
  7. Λιώνουμε την σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπέν μαρί και ξανακατέβουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  8. Περιχύνουμε την καραμέλα με την 3ηστρώση από σοκολάτα και απλώνουμε να πάει παντού. 
  9. Εάν θέλουμε ψιλοκόβουμε λίγα φιστίκια και διακοσμούμε την σοκολάτα.
  10. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  11. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε 21 μπάρες ή σε ότι μέγεθος επιθυμείτε.
  12. Φυλάμε στο ψυγείο μέχρι και 6 μέρες ή στην κατάψυξη έως και 2 μήνες 
  13. Καλή απόλαυση