Εκτύπωση
  • 500 γρ. γίγαντες + 1 κ.γ σόδα
  • 1200 γρ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη ή σάλτσα 
  • 1 κ.σ πελτές ντομάτας 
  • 2 μεσαία καρότα ψιλοκομμένα 
  • 500 γρ. μελιτζάνες
  • 350 γρ. κρεμμύδια
  • 10 λιαστές ντομάτες 
  • 2 πιπεριές κέρατο (όχι καυτερές)
  • 4 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • 1 κ.σ πάπρικα και μπούκοβο 
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι 
  • για το τέλος ψιλοκομμένος μαϊντανός και βασιλικός 

Οδηγίες :

  1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες με 1 κ.γ σόδα σε νερό για 12-24 ώρες
  2. Την επόμενη μέρα πρώτα ξεκινάμε με τις μελιτζάνες. 
  3. Τις πλένουμε και τις βάζουμε ολόκληρες σε ένα ταψάκι στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και με ένα μαχαίρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε. 
  4. Ξεπλένουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμοι (περίπου 40 λεπτά ή και περισσότερο και βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια).
  5. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πολτοποιούμε μαζί με τις ντομάτες και προσθέτουμε το μείγμα μας στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για να τους ψήσουμε. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το λιωμένο σκόρδο,την πάπρικα και όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα.
  6. Τέλος προσθέτουμε τους γίγαντες αφού τους έχουμε σουρώσει.
  7. Ψήνουμε και 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. 
  8. Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και βασιλικό. 

Καλή όρεξη