Εκτύπωση

Για την βάση της τάρτας θα χρειαστούμε:

  • 200 γραμ. αλεύρι βρώμης ή αλεύρι ολικής 
  • 70 γραμ. αμύγδαλοβούτυρο ή ταχίνι
  • 50 γραμ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. μέλι ή σιρόπι σφένδαμου ή στέβια
  • Ελάχιστο αλάτι 🧂
  • ½  κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½  κουταλάκι του γλυκού βανίλια🥄
  • 1/3  της κούπας ζεστό νερό

Για την γέμιση της τάρτας θα χρειαστούμε:

  • 425 γραμ. ψημένη κολοκύθα στο φούρνο ή κονσέρβα έτοιμη (Εάν πάρουμε κονσέρβα προσέχουμε να είναι σκέτος πουρές Κολοκύθας)
  • 65 γραμ. αμύγδαλοβούτυρο
  • 160 γραμ. μέλι η σιρόπι σφένδαμου η χουρμάδες πολτοποιημένους στο μπλέντερ με λίγο νερό🍯
  • 180 γραμ. γάλα επιλογής (εγώ έβαλα σόγιας χ.ζάχαρη)
  • 3 κουταλιές της σούπας 23 γραμ. κορν φλουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4κουταλάκι του γλυκού Τζίντζερ σκόνη
  • Ελάχιστο γαρύφαλλο και ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Οδηγίες για την βάση της τάρτας:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίο.
  2. Αλέθουμε την βρώμη, Στο μπλέντερ μέχρι να γίνει αλεύρι.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο το αμύγδαλο βούτυρο το αλάτι και την κανέλα και φτιάχνουμε με τα χέρια μας ένα ζυμαράκι.
  4. Απλώνουμε το ζυμαράκι στη βάση της τάρτας με τα χέρια μας αν δυσκολευόμαστε ανοίγουμε σε φύλο και τοποθετούμε από πάνω και με τα χέρια μας καλύπτουμε καλά όλες τις γωνίες της βάσης.

Οδηγίες για τη γέμιση:

  1. Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και την ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
  2. H κολοκύθα θα είναι έτοιμη όταν έχουν μαλακώσει πολύ τα κομμάτια.
  3. Σε ένα μεγάλο μπλέντερ τοποθετούμε την κολοκύθα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και αναμειγνύουμε μέχρι να γίνουνε μία λεία κρέμα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης πάνω στην τάρτα μας και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου και μετά κατεβάζουμε στους 175 και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε την κάρτα να κρυώσει.
  6. Όταν κρυώσει τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ ή για 3 ώρες τουλάχιστον.
  7. Σερβίρουμε με ψημένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
  8. Καλή όρεξη