Συστατικά
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 200 γρ μέλι
- 50 γρ χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 200 γρ αλέυρι ολικής άλεσης
- 100 γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κς baking powder
- 1κγ εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κγ σκόνη μαστίχας
- 1/2 κγ μοσχοκάρυδο
- Αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας για την διακόσμηση
- Φλούρι και ασημόχαρτο
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με το μέλι για 3 λεπτά.
- Ρίχνετε το ξύσμα του πορτοκαλιού, την μαστίχα, το μοσχοκάρυδο και την βανίλια, σιγά σιγά προσθέτετε και τον χυμό του πορτοκαλιού και ύστερα το λάδι.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα αλεύρια με το μπέικιν πάουντερ. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε σταδιακά το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά το ταψί σας και αδειάζετε μέσα το μείγμα της πίτας. Τυλίγετε το νόμισμα σε αλουμινόχαρτο και το βυθίζετε σε τυχαίο σημείο.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει και ξεφουρνίζετε. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρετε τη βασιλόπιτα πάνω σε σύρμα για να κρυώσει εντελώς.
- Πασπαλίζετε την πίτα σας με την αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας ρίχνοντάς το από σουρωτήρι.
- Καλή χρονιά, με υγεία και αγάπη!
Related articles.
Πανεύκολη μους σοκολάτας γεμάτη θρέψη🍫
Γενέθλια τούρτα σοκολάτα-φουντούκι του μπαμπά!
✨MELOMAKARONO-BALLS✨
Θρεπτικά μπισκότα με κολοκύθα και σοκολάτα / Pumpkin spice chocolate cookies
Θρεπτικά Snickers
SALTED CARAMEL BLONDIES με καραμέλα από χουρμάδες!