Συστατικά για την βάση
- 1+ 1/2 κούπα αλεσμένες νιφάδες βρώμης ή φαγόπυρο
- 1/4 κούπας μέλι ή σ.σφένδαμου ή σιρόπι ρυζιού ή αγάβης
- 2 κσ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. βανίλια + μια πρέζα αλάτι
Συστατικά για την κρέμα λεμόνι
- Μια κονσέρβα γάλα καρύδας (όχι λαιτ) (τοποθετούμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο)
- 2 κούπες μαγειρεμένο κουνουπίδι
- 1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 3 κ.σ. κορν φλαουρ
- ½ κ.γ. κουρκουμά (προαιρετικό για το χρώμα)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
Οδηγίες
- Βράζουμε το κουνουπίδι σε νερό μέχρι να μαλακώσει πολύ.
- Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς κελσίου.
- Αλέθουμε σε ένα μπλέντερ τις νιφάδες μέχρι να γίνουν αλεύρι και προσθέτουμε το μέλι, το λάδι και τα μπαχαρικά μας.
- Ξαναχτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κολλώδες.
- Πιέζουμε και στρώνουμε την βάση σε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο 20 × 20cm ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Αφού έχουμε αφήσει την κονσέρβα καρύδας στο ψυγείο όλο το βράδυ, η κρέμα θα έχει διαχωριστεί από το νερό της καρύδας.
- Ανοίγουμε προσεκτικά την κονσέρβα και παίρνουμε με ένα κουτάλι μόνο την κρέμα και όχι το νερό που έχει μείνει προς τα κάτω.
- Σε ένα δυνατό μπλέντερ χτυπάμε όλα τα συστατικά της γέμισης μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδη.
- Ρίχνουμε πάνω από την βάση και ψήνουμε στους 185 για 45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει, τοποθετούμε στο ψυγείο για μια νύχτα και την επόμενη μέρα μπορούμε να την απολαύσουμε.
- Διακοσμούμε με φέτες από φρέσκο λεμόνι, καρύδα ή φιστίκια Αιγινής
- Κρατήστε την στο ψυγείο.
Related articles.
Πανεύκολη μους σοκολάτας γεμάτη θρέψη🍫
Γενέθλια τούρτα σοκολάτα-φουντούκι του μπαμπά!
✨MELOMAKARONO-BALLS✨
Θρεπτικά μπισκότα με κολοκύθα και σοκολάτα / Pumpkin spice chocolate cookies
Θρεπτικά Snickers
Θρεπτικές Tortillas από κόκκινες φακές και βρόμη!