Υλικά για 12-15 μπισκότα
- 1 κούπα ταχίνι + 1 κουταλιά της σούπας
- 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κούπα μέλι ή ζάχαρη της επιλογής σας.
- 1-2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
- ½ κ.γ. Κανέλα
- 120γρ μαύρη σοκολάτα 70% κακάο σε πολύ μικρά κομματάκια
- ½ κούπα ηλιόσπορο ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλουμε σε κομματάκια
🍊🍫Για τα σοκολατένια μπισκότα με άρωμα πορτοκάλι προσθέτετε στο ίδιο μείγμα:
2κ.σ. Ταχίνι + 2 κουταλίες κακάο + 1 κ.σούπας μέλι + ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
Οδηγίες👩🏼🍳👨🏻🍳
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 ˚C.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε το ταχίνι με το μέλι, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
- Προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν.
- Στο τέλος ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας και τον ηλιόσπορο και ανακατεύετε τη ζύμη.
- Με 2 κουταλάκια ή με το εργαλείο που σερβίρουμε παγωτό Χωρίζετε τη ζύμη και βάζετε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο ταψί που έχετε απλώσει λαδόκολλα. Τα πατάτε ελαφρώς.
- Τα ψήνετε για 12-15 λεπτά.(Ανάλογα ποσό τραγανά ή μαλακά τα θέλετε)
- Μπορεί να βγάλουν λίγο λάδι στο ψήσιμο, είναι φυσιολογικό!
- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα μπισκότα στο ταψί για αρκετή ώρα μέχρι να έχουν κρυώσει τελείως αλλίως θα διαλυθούν.
- Καλή απόλαυση ❤️
καλησπέρα,αντί για στέβια μπορούμε να βάλουμε ζάχαρη καρύδας?αν ναι σε ποια δοσολογία?
καλησπέρα! ναι μπορείτε / ίδια ποσότητα