Εκτύπωση

Υλικά για 12-15 μπισκότα 

  • 1 κούπα ταχίνι + 1 κουταλιά της σούπας
  • 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα μέλι ή ζάχαρη της επιλογής σας.
  • 1-2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
  • ½ κ.γ. Κανέλα 
  • 120γρ μαύρη σοκολάτα 70% κακάο σε πολύ μικρά κομματάκια
  • ½ κούπα ηλιόσπορο ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλουμε σε κομματάκια

🍊🍫Για τα σοκολατένια μπισκότα με άρωμα πορτοκάλι προσθέτετε στο ίδιο μείγμα:

2κ.σ. Ταχίνι + 2 κουταλίες κακάο + 1 κ.σούπας μέλι + ξύσμα απο ένα πορτοκάλι

Οδηγίες👩🏼‍🍳👨🏻‍🍳

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 ˚C.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε το ταχίνι με το μέλι, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
  3. Προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν.
  4. Στο τέλος ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας και τον ηλιόσπορο και ανακατεύετε τη ζύμη.
  5. Με 2 κουταλάκια ή με το εργαλείο που σερβίρουμε παγωτό Χωρίζετε τη ζύμη και βάζετε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο ταψί που έχετε απλώσει λαδόκολλα. Τα πατάτε ελαφρώς.
  6. Τα ψήνετε για 12-15 λεπτά.(Ανάλογα ποσό τραγανά ή μαλακά τα θέλετε)
  7. Μπορεί να βγάλουν λίγο λάδι στο ψήσιμο, είναι φυσιολογικό!
  8. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα μπισκότα στο ταψί για αρκετή ώρα μέχρι να έχουν κρυώσει τελείως αλλίως θα διαλυθούν.
  9. Καλή απόλαυση ❤️