ΥΛΙΚΑ🍫
🌰Ντεκόρ:
- 50 γρ. Φουντούκια
- 120 γρ. Λιωμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
- 2 κουταλιές βούτυρο φουντουκιού
🍰Κέικ:
- 250 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 10 g μπεικινγκ παουντερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 120 ml ελαιόλαδο
- 180 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας ή 160 γραμμάρια μέλι ή 160 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου ή στεβια ή καστανή ζάχαρη
- 250 ml (1 κούπα) φυτικό γάλα
- 150 γρ. Φουντούκια ψημένα και τριμμένα σε πούδρα (στο μπλέντερ)
- 1 κουτ. κοφτή σουπας μαγειρικής σόδα
- 3 κ σούπας ξύδι (Κανονικό)
- 4 κ.σούπας σκόνη κακάο
- 1 εσπρέσο (προαιρετικό)
Ντεκορ: - 100 γρ. Ψιλοκομμένη σοκολάτα χ.ζάχαρη + φουντουκοβουτυρο
👩🏼🍳ΟΔΗΓΙΕΣ🧑🏻🍳
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
- Λαδώνουμε μια φόρμα με λάδι και πασπαλίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα έτσι ώστε ολόκληρη η επιφάνεια να καλύπτεται με αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά για το κέικ με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας στο τέλος. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 180 ° C.
- Αν το κέικ αρπάζει στην επιφάνεια του, καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
- ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα φουντούκια και τα ψήνουμε για 3-5 λεπτά σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι, μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν και να έχουν καβουρδιστεί.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή στα μικροκύματα και απλώνουμε στο κέικ. Πασπαλίζουμε τα φουντούκια σε όλη τη λιωμένη σοκολάτα και ρίχνουμε και από πάνω βούτυρο φουντουκιού (αν έχετε)
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν το σερβίρουμε.
HAZELNUT CAKE
Décor:
- 50 g hazelnuts
- 120 gr melted sugar free chocolate
- 2 tbs hazelnut butter
Cake:
- 250 g whole wheat flour
- 10 g baking powder
- 1 tsp vanilla extract
- 100 ml olive oil
- 180 g coconut sugar or 150 gr honey or 160 gr maple syrup or stevia or brown sugar
- 250 ml (1 cup) plant-based milk
- 150 g ground hazelnuts
- 1 tsp baking soda
- 3 tbs red or white vinegar
- 4tbs cacao powder
INSTRUCTIONS
- Preheat oven to 180°C.
- Grease a loaf pan with oil and sprinkle flour all over the pan. Shake the loaf pan, so the whole surface is covered with flour.
- In a big bowl, mix all the ingredients for your cake with a spatula until soft and well combined. Add the mixture in your baking pan.
- Bake for 60 minutes at 180°C.
- If your cake turns to dark, cover with aluminum foil.
- Let the cake completely cool down afterward.
- Chop the rest of your hazelnuts and roast for 2-3 minutes in a pan without oil. They should turn a bit golden brown.
- Heat chocolate in a water bath and cover your cake completely. Sprinkle hazelnuts all over the melted chocolate and drizzle hazelnut butter (if you have)
- Let the cake chill for at least three hours in your fridge before serving.
Ειναι τελειο!! Προσθεσα κ μια μπανανα καλα λιωμενη και 2 κουταλιες ταχινι.
Μπράβο! μιαμ!!