Εκτύπωση

ΥΛΙΚΑ🍫

🌰Ντεκόρ:

🍰Κέικ:

  • 250 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 10 g μπεικινγκ παουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας ή 160 γραμμάρια μέλι ή 160 γραμμάρια σιρόπι  σφενδάμου ή στεβια ή καστανή ζάχαρη
  • 250 ml (1 κούπα) φυτικό γάλα
  • 150 γρ. Φουντούκια ψημένα και τριμμένα σε πούδρα (στο μπλέντερ)
  • 1 κουτ. κοφτή σουπας μαγειρικής σόδα
  • 3 κ σούπας ξύδι (Κανονικό)
  • 4 κ.σούπας  σκόνη κακάο
  • 1 εσπρέσο (προαιρετικό)
    Ντεκορ:
  • 100 γρ. Ψιλοκομμένη σοκολάτα χ.ζάχαρη + φουντουκοβουτυρο

👩🏼‍🍳ΟΔΗΓΙΕΣ🧑🏻‍🍳

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
  2. Λαδώνουμε μια φόρμα με λάδι και πασπαλίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα έτσι ώστε ολόκληρη η επιφάνεια να καλύπτεται με αλεύρι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά για το κέικ με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας στο τέλος. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
  4. Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 180 ° C.
  5. Αν το κέικ αρπάζει στην επιφάνεια του, καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
  6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
  7. ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα φουντούκια και τα ψήνουμε  για 3-5 λεπτά σε ένα τηγανάκι  χωρίς λάδι, μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν και να έχουν καβουρδιστεί.
  8. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή στα μικροκύματα και απλώνουμε στο κέικ. Πασπαλίζουμε τα φουντούκια σε όλη τη λιωμένη σοκολάτα και ρίχνουμε και από πάνω βούτυρο φουντουκιού (αν έχετε)
  9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν το σερβίρουμε.

HAZELNUT CAKE

Décor:

  • 50 g hazelnuts
  • 120 gr melted sugar free chocolate 
  • 2 tbs hazelnut butter 

Cake:

  • 250 g whole wheat flour
  • 10 g baking powder
  • 1 tsp vanilla extract 
  • 100 ml olive oil
  • 180 g coconut sugar or 150 gr honey or 160 gr maple syrup or stevia or brown sugar 
  • 250 ml (1 cup) plant-based milk
  • 150 g  ground hazelnuts
  • 1 tsp baking soda
  • 3 tbs red or white vinegar 
  • 4tbs cacao powder 

INSTRUCTIONS

  1. Preheat oven to 180°C.
  2. Grease a loaf pan with oil and sprinkle flour all over the pan. Shake the loaf pan, so the whole surface is covered with flour.
  3. In a big bowl, mix all the ingredients for your cake with a spatula until soft and well combined. Add the mixture in your baking pan.
  4. Bake for 60 minutes at 180°C.
  5. If your cake turns to dark, cover with aluminum foil.
  6. Let the cake completely cool down afterward.
  7. Chop the rest of your hazelnuts and roast for 2-3 minutes in a pan without oil. They should turn a bit golden brown.
  8. Heat chocolate in a water bath and cover your cake completely. Sprinkle hazelnuts all over the melted chocolate and drizzle hazelnut butter (if you have)
  9. Let the cake chill for at least three hours in your fridge before serving.