Συστατικά για 12 μπισκότα:
- 1 κούπα φυστικοβούτυρο (με μόνο συστατικό το φιστίκι)
- 4 κ.σούπας μέλι (σιρόπι σφενδάμου / βίγκαν- ή μισή κούπα ερυθριτόλη)
- 2 βιγκαν “αυγά” τα οποία φτιάχνονται με -> 2 κουταλιές της σούπας τριμμένος λιναρόσπορος ή τριμμένους σπόρους τσία ανακατεμένους με 6 κ. Σούπας χλιαρό νερό, ή 2 κανονικά αυγά
- 1/2 κούπα αλεύρι αμυγδάλου(αλεσμένοι ξηροί καρποί στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι)
- 5 κ.σούπας μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους χ. ζάχαρη
- 1 γεμάτη κ.γλυκού σόδα
- ½ κ.γλυκού αλάτι
- 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κούπας ψιλοκομμένα φιστίκια (προαιρετικό)
Οδηγίες:
Πως φτιάχνουμε τα αυγά! Τρίβουμε τον λιναρόσπορο ή τους σπόρους τσια σε ένα μπλεντερ μέχρι να γίνουν σκόνη! Ο λιναρόσπορος υπάρχει στην αγορά και έτοιμος κοπανισμένος!
- Φτιάχνουμε τα “αυγά” και τα αφήνουμε 10 λεπτά να κάτσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου.
- Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπολ εκτός από την μαρμελάδα.
- Τοποθετούμε σε διαφορετικά σημεία την μαρμελάδα με ένα κουτάλι και ανακατεύουμε ελαφριά το μείγμα με 4-5 κινήσεις. * προσοχή δεν θέλουμε να αναμειχθεί τελείως η μαρμελάδα στο μείγμα.
- Με ένα κουτάλι (ή με το μικρό εργαλείο που σερβίρουμε μπάλες παγωτό) χωρίζουμε το μείγμα σε 12 ίσα μπισκότα. Αφήνουμε χώρο μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν αρκετά!
- Ψήνουμε στους 175 για 15 λεπτά ακριβώς.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα πάνω στο ταψί να κρυώσουν τελείως.
- Καλή απόλαυση!
YUMMY