Χρόνος 20 λεπτά – Μερίδες 8-9 μεσαία Rolls
Για τα ρολά:
* είναι σημαντικό όλα τα συστατικά να είναι αυτά που ζητάει η συνταγή 😁
- 1 + 3/4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( μπορείτε 1/2 κούπα να είναι ολικής απλά δεν θα βγει τόσο αφράτο)
- 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι πλήρες / όχι στραγγιστό (μπορεί να αντικατασταθεί με το γιαούρτι καρύδας)
- 1 κουταλιά της σούπας ερυθριτόλη με στέβια ή ζάχαρη καρύδας ή κανονική ζάχαρη!
- 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορος τριμμένος
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την γέμιση:
- 2 κουταλιές της σούπας ελαφρύ ελαιόλαδο!
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/4 φλιτζάνι στέβια ή ζάχαρη καρύδας ή κανονική ζάχαρη ή πάστα απο χουρμάδες!
- 6-7 φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες ή μπανάνα ή μήλο
Για το γλάσο:
- 2 κ.σούπας βούτυρο κάσιους wild souls ή φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
ή
- 3 κ.σούπας γιαούρτι
- 1 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. ερυθριτόλη με στέβια ή μέλι
- 1/4 εκχύλισμα βανίλιας
Για το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
Οδηγίες:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα!
- Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό, την βανίλια, τον τριμμένο λιναρόσπορο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχει δημιουργηθεί ένα ζυμαράκι.
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια στη κουζίνα.
- Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την μεταφέρουμε στην αλευρωμένη επιφάνεια. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή, μην σας ανησυχεί.
- Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ή τα χέρια σας πιέστε το ζυμαράκι να ανοίξει σε ορθογώνιο σχήμα 15×20 εκ. Εάν κολλάει πολύ προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
- Με ένα πινέλο ή κουτάλι απλώνουμε το λιωμένο λάδι καρύδας παντού πάνω στη ζύμη.
- Με τα χέρια μας σκορπίζουμε πάνω στη ζύμη το μείγμα εριθριτόλης-κανέλας.
- Και από πάνω τοποθετούμε ομοιόμορφα τις λεπτές φέτες φράουλας.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό με απαλές κινήσεις κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του ορθογωνίου.
- Με ένα πριονωτό, κατά προτίμηση, μαχαίρι κόβουμε το ρολό στη μέση και μετά πάλι στη μέση, κάθετες φέτες περίπου 4 εκ. το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί 15 x 15 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 16-18 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα πολύ ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα( δεν τα παραψήνουμε γιατί θα γίνουν σκληρά ) Αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά πριν τα γαρνίρουμε με το βούτυρο κάσιους ή το γλάσο.
Καλή απόλαυση!
Φαίνονται τέλεια!!! Δυο απορίες: μπορούμε να βάλουμε βανίλια σε σκόνη αντί του εκχυλίσματος; Κ επίσης με τι μπορεί να αντικατασταθεί ο λιναρόσπορος;
ναι! γίνετε!
σποροι τσια αντι για λιναρόσπορο!!
Φοβερά φαίνονται!,
Μια ερώτηση έχω και εγώ αντί για λιναρόσπορο μπορουμε να βάλουμε αμύγδαλο τριμμένο;
Σε ευχαριστώ!
Καλησπέρα! Δυστυχώς όχι! Με σπόρους τσια γίνετε!!
Ευχαριστώ πολύ!
Ότι άλλη απορία έχετε μην διστάσετε!
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση… Η στεβια μπορεί να αντικατασταθεί και με ζάχαρη άχνη ?
ΝΑΙ ΑΜΕ
Η βανίλια αν δεν μπει καθόλου ειναι προβλημα ;
όχι δεν υπάρχει πρόβλημα!
Κι εγώ θέλω να ρωτήσω άμα γνωρίζετε πόσες θερμίδες έχει το 1 cinnamon roll.
Καλημέρα! αν κάνετε 8 περίπου 150 το ένα. Αν κάνετε 9 τότε 130 περίπου το ένα!
Η συνταγή είναι καταπληκτική και το αποτέλεσμα γευστικοτατο. Εγω έβαλα μήλο!!!
μιαμμμμ
Καλησπέρα να ρωτησω μπορούμε να φτιάξουμε τη ζύμη από το βραδυ;
Δεν το έχω δοκιμάσει! Περιμένω τα αποτελέσματα!
Δυστηχώς όχι!