Συστατικά για 12 μπισκότα:
- 1/4 κούπας λιωμένο λάδι καρύδας (ή λιωμένο βιολογικό βούτυρο)
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη της επιλογής σας / εγώ έβαλα καρύδας
- 1 αυγό ή ένα βίγκαν αυγό από λιναρόσπορο (1 κουταλιά της σούπας τριμμένος λιναρόσπορος ανακατεμένος με 3 κ. Σούπας χλιαρό νερό)
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
- 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου (αλεσμένα αμύγδαλα)
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι καρύδας
- 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ⠀
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
** Προαιρετικά
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου ή μαστίχα
- Εγώ έβαλα και τα 3: 1κ.σούπας λιναρόσπορος + 1κ.σούπας σπόροι κάνναβης + 1κ.σούπας σπόροι τσία
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το λάδι καρύδας, την ζάχαρη, το αυγό, το φρέσκο χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα.
- Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, τον παπαρουνόσπορο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε και τα έξτρα υλικά εάν θέλετε και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
- Αφήστε τη ζύμη να καθίσει για 5 λεπτά.
- Χρησιμοποιώντας ένα βαθύ κουτάλι σούπας ή το εργαλείο που σερβίρουμε παγωτό, πάρτε λίγο από το μείγμα μέχρι να σχηματιστούν 12 στρογγυλές μπαλίτσες και τοποθετείστε το στην λαδόκολλα αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.
- Τοποθετήστε μπάλες ζύμης μπισκότων με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Απαλά πιέστε και ισιώστε με το χέρι σας.
- Ψήστε σε αντικολλητικό χαρτί για 15 λεπτά και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί.
Related articles.
Πανεύκολη μους σοκολάτας γεμάτη θρέψη🍫
Γενέθλια τούρτα σοκολάτα-φουντούκι του μπαμπά!
✨MELOMAKARONO-BALLS✨
Θρεπτικά μπισκότα με κολοκύθα και σοκολάτα / Pumpkin spice chocolate cookies
Θρεπτικά Snickers
SALTED CARAMEL BLONDIES με καραμέλα από χουρμάδες!