Υλικά:
- 200 γραμμάρια (περίπου 1 κούπα) ενταμάμε κατεψυγμένα (ή βρασμένα λευκά φασόλια ή ρεβίθια)
- 200 γρ. αρακάς κατ.
- 2 μέτρια καρότα, κομμένα μικρά καβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά σούπας φιστικοβούτυρο
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κγ. κουρκουμά
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κούπα καλαμπόκι κατ.
- 2 κρεμμύδια , ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1 (400 ml ) κουτί γάλα καρύδας, πλήρες
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ πιπέρι
- 1 κούπα νερό
- Φιστίκια για το ντεκορ
Σερβίρουμε με πατάτες στον φούρνο σαν τηγανιτές (η συνταγή είναι σε παλαιότερες αναρτήσεις) ή με καστανό ρύζι ή με κινόα.
**Μουλιάζουμε το καστανό ρύζι από το βράδυ για να μειώσουμε τον χρόνο βρασίματος του.
Σαν σαλάτα ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο με ελαιόλαδο και μηλόξυδο
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή στο γοκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά. Μετά ρίχνουμε και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά ίσα να ελευθερώσουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας και τον αρακά και τα ενταμάμε και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το φιστικοβούτυρο, το αλάτι και μια κούπα νερό.
- Αφού βράσει σε μέτρια προσ δυνατή φωτιά για μισή ώρα (30 λεπτά) περίπου χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα (όσο βράζει αυτό χυλώνει).
- Σερβίρουμε με λίγα φιστίκια, με πατάτες και σαλάτα λάχανο.
Εάν το δοκιμάσετε μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε στο Instagram και στο facebook κάνοντας tag #konasfoodcreations !
Τελοιο
ευχαριστώ πολύ!!