Εκτύπωση

Συστατικά🍌

• 150 gr αλεύρι ολικής αλέσεως

• 50 gr βρώμη

• 160γρ. Αλεύρι κανονικό  

• 100 γρ. Αλεύρι καρυδιού (αλεσμένα στο μπλέντερ μαζί με λίγο αλεύρι μέχρι να γίνουν πούδρα – πρίν τα αλέσουμε βάζουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη)

• 120 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη απο ζαχαροκάλαμο ή stevia – ερυθριτόλη (DeligioStevia από τον Σκλαβενίτη) ή 90 γρ. μέλι ή 90γρ. μελάσα

• 100γρ. Φυτικό γάλα (εγώ έβαλα σόγιας χ. Ζάχαρη για να ανεβάσω το ποσοστό της πρωτεΐνης)

• 100 γρ. Ελαφρύ ελαιόλαδο

• 300 γρ. πολύ ώριμες μπανάνες (εάν δεν είναι προσθέστε 2 κ.σ. ζάχαρη ή στέβια ή 1 μέλι)

• 1 κ. σούπας ξύδι (15 γρ.)

• 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

• 2 κοφτά κ.γλυκού μαγειρική σόδα (10-12 γρ.)

• 1 Πρέζα αλάτι

• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (κευλάνης)

• 1/3 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο

1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΓΛΑΣΟ

100 γρ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα (ιδανικά 70% κακάο – εγώ έβαλα με στέβια) + 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες 👩🏼‍🍳

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ° C στον αέρα. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα για κέικ (ορθογώνια φόρμα 22εκ x 10εκ)

2. Βγάζουμε τα καρύδια από την κατάψυξη και τα αλέθουμε μαζί με λίγο αλεύρι σε πούρδα.

3. Λιώνουμε  τις μπανάνες  με ένα πιρούνι.

4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά  μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.

5. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν, δεν το παρακάνουμε.

6. Ψήνουμε στο φούρνο για 60-65 λεπτά, εάν δούμε ότι αρπάζει από πάνω τοποθετούμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

7. Τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα και βεβαιωθείτε ότι βγαίνει στεγνή, εάν όχι ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.

8. Βγάζουμε από το φούρνο.

9. Αφήνουμε το κέικ για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Καλή Απόλαυση!!😋🤟🏽

Ελπίζω να σας αρέσει η συνταγή!

Εάν το δοκιμάσετε μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε στο Instagram  και στο facebook κάνοντας tag #konasfoodcreations !

Ότι απορία έχετε μην διστάσετε να αφήσετε σχόλιο ή να επικοινωνήσετε μαζί μου!

Ingredients

  • 200 gr whole wheat flour 
  • 200 gr flour 
  • 100 gr walnut flour
  • 120 gr stevia – erythritol 
  • 100 gr plant-based milk
  • 100 gr light olive oil
  • 300 gr banana
  • 1 tbs vinegar
  • 1 tsp vanilla extract 
  • 1 tsp baking soda
  • Pinch of salt
  • 1 tsp cinnamon 
  • ¼ tsp nutmeg

Directions 

  1. Preheat oven to 180.
  2. Grease a bread loaf with oil or parchment paper.
  3. Mash the bananas to a pure.
  4. Mix everything together in a big bowl.
  5. Don’t overmix the butter.
  6. Bake in the oven for 50-60 min.
  7. Insert a toothpick and see if it comes out dry.
  8. Let cool completely.

Enjoy!!