Εκτύπωση

Μερίδες 10- 8 κομμάτια!

Για την βάση :

  • 210 γρ. ψημένα φουντούκια 
  • 120 γρ. χουρμάδες
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι 

Για την κρέμα:

  • 400γρ. ωμό κάσιους (μουλιασμένο σε νερό όλη τη νύχτα, στραγγισμένο και ξεπλυμένο)
  • 180 ml νερό
  • 100 ml Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι 
  • 220 γρ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα της επιλογής σας (εγώ έβαλα 75% κακάο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι 

Ντεκόρ για από πάνω 

  • ½ κούπα φουντουκοβούτυρο
  • 100 γρ. σοκολάτα λιωμένη + 60 γρ. ζεστό νερό 

Οδηγίες 

Για τη βάση

  1. Τοποθετούμε στο blender τα υλικά της βάσης, έως ότου έχουμε ένα κολλώδες μείγμα.
  2. Στρώνουμε στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας (ή τσέρκι) το μείγμα, πιέζοντας με τα δάχτυλα μας μέχρι να γίνει μία ίσια βάση.

Για την κρέμα

  1. Μουλιάζουμε τα κάσιους από το βράδυ σε μπόλικο νερό.
  2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο blender (εάν έχετε δυνατό που κάνετε τα σμουθι σας θα βγει πιο λεία η κρέμα) έως ότου γίνει μια λεία κρέμα.
  3. Όσο περισσότερο χτυπήσουμε την κρέμα τόσο πιο λεία θα γίνει.
  4. Εάν είναι πάρα πολύ πηχτή και δεν χτυπιέται προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
  5. Περιχύνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
  6. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε 20 λεπτά να μαλακώσει λίγο και να μπορούμε να το κόψουμε.
  7. Γαρνίρουμε με την λιωμένη σοκολάτα και το φουντουκοβούτυρο!
  8. Διατηρείται στην κατάψυξη μέχρι και ένα μήνα / στο ψυγείο σε κλειστό σκεύος για 4-5 μέρες 

Καλή απόλαυση!!