Μερίδες 10- 8 κομμάτια!
Για την βάση :
- 210 γρ. ψημένα φουντούκια
- 120 γρ. χουρμάδες
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
Για την κρέμα:
- 400γρ. ωμό κάσιους (μουλιασμένο σε νερό όλη τη νύχτα, στραγγισμένο και ξεπλυμένο)
- 180 ml νερό
- 100 ml Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 220 γρ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα της επιλογής σας (εγώ έβαλα 75% κακάο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
Ντεκόρ για από πάνω
- ½ κούπα φουντουκοβούτυρο
- 100 γρ. σοκολάτα λιωμένη + 60 γρ. ζεστό νερό
Οδηγίες
Για τη βάση
- Τοποθετούμε στο blender τα υλικά της βάσης, έως ότου έχουμε ένα κολλώδες μείγμα.
- Στρώνουμε στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας (ή τσέρκι) το μείγμα, πιέζοντας με τα δάχτυλα μας μέχρι να γίνει μία ίσια βάση.
Για την κρέμα
- Μουλιάζουμε τα κάσιους από το βράδυ σε μπόλικο νερό.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο blender (εάν έχετε δυνατό που κάνετε τα σμουθι σας θα βγει πιο λεία η κρέμα) έως ότου γίνει μια λεία κρέμα.
- Όσο περισσότερο χτυπήσουμε την κρέμα τόσο πιο λεία θα γίνει.
- Εάν είναι πάρα πολύ πηχτή και δεν χτυπιέται προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
- Περιχύνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε 20 λεπτά να μαλακώσει λίγο και να μπορούμε να το κόψουμε.
- Γαρνίρουμε με την λιωμένη σοκολάτα και το φουντουκοβούτυρο!
- Διατηρείται στην κατάψυξη μέχρι και ένα μήνα / στο ψυγείο σε κλειστό σκεύος για 4-5 μέρες
Καλή απόλαυση!!
Related articles.
Πανεύκολη μους σοκολάτας γεμάτη θρέψη🍫
Γενέθλια τούρτα σοκολάτα-φουντούκι του μπαμπά!
✨MELOMAKARONO-BALLS✨
Θρεπτικά μπισκότα με κολοκύθα και σοκολάτα / Pumpkin spice chocolate cookies
Θρεπτικά Snickers
SALTED CARAMEL BLONDIES με καραμέλα από χουρμάδες!