Για 3 (ή 4 πιο μικρές) μερίδες:
Για την βάση:
- 60 γρ. νιφάδες βρόμης
- 60 γρ. χουρμάδες
- 35 γρ. υγρό καφέ της επιλογής σας (εγώ έβαλα φίλτρου αλλά γίνετε και με εσπρέσο)
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
- Ελάχιστη κανέλα Κεϋλάνης
Για την κρέμα:
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (400 γρ.) ή γιαούρτι σόγιας (Greek style)
- 80 γρ. κάσιους
- 150 γρ. καυτό νερό
- 70 γρ. χουρμάδες
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την σοκολατένια/μόκα στρώση:
- 1/3 της κρέμας που έχουμε φτιάξει +
- 15 γρ. υγρό καφέ της επιλογής σας (εγώ έβαλα φίλτρου αλλά γίνετε και με εσπρέσο)
- 15 γρ. κακάο σκόνη
- Κακάο για το σερβίρισμα
Οδηγίες:
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για την κρέμα μαζί με τα κάσιους στο καυτό νερό για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Όσο περιμένουμε φτιάχνουμε την βάση.
- Ανακατευτούμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει μια εύπλαστη κολλώδες ζύμη και αφήνουμε στην άκρη.
- Όταν μαλακώσουν οι χουρμάδες και τα κάσιους τα χτυπάμε σε δυνατό μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
- Όταν γίνει η κρέμα μας την ανακατεύομε με το γιαούρτι και την βανίλια. Χωρίζουμε το μείγμα και παίρνουμε το 1/3 από αυτό και το ανακατεύομε με το καφέ και το κακάο.
- Θα πρέπει τώρα να έχουμε 2 κρέμες, μια βανίλια και μια μόκα.
- Στρώνουμε τα ποτηράκια μας με το μείγμα για την βάση δια 3 και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα μόκα ισόποσα. Μετά ρίχνουμε από πάνω την κρέμα βανίλια και αφήνουμε καλυμμένα στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Σερβίρουμε με λίγο κακάο από πάνω και αν θέλουμε φρέσκα φρούτα
- Καλή απόλαυση!!
Εάν το δοκιμάσετε μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε στο Instagram και στο facebook κάνοντας tag #konasfoodcreations !
Related articles.
Πανεύκολη μους σοκολάτας γεμάτη θρέψη🍫
Γενέθλια τούρτα σοκολάτα-φουντούκι του μπαμπά!
✨MELOMAKARONO-BALLS✨
Θρεπτικά μπισκότα με κολοκύθα και σοκολάτα / Pumpkin spice chocolate cookies
Θρεπτικά Snickers
SALTED CARAMEL BLONDIES με καραμέλα από χουρμάδες!