θα χρειαστούμε ένα μικρό στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι (ιδανικά φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ.)
Για τη βάση της τάρτας:
- 1,5 κούπα αλεύρι βρώμης (αλεσμένη βρώμη στο μπλέντερ) (150 gr)
- 1/2 κούπα φιστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο (140 gr.)
- 4 κ.σ. σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ή κάποιο υγρό γλυκαντικό (80 gr)
- Ελάχιστη κανέλα
- 1/4 κτλ γλυκού βανίλια
Για την καραμέλα:
- 1 κούπα χουρμάδες (200γρ) που έχεις μουλιάσει σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 1 ώρα
- 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
- 1/4 κ.γ γλυκού αλάτι
- 1/4 κ.γ γλυκού βανίλια
Για την γέμιση :
- 2 μπανάνες
Για την κρέμα σοκολάτα:
- 2 κ.σ φιστικοβούτυρο
- 1 κρέμα καρύδας κονσέρβα, στην κατάψυξη για 3 ώρες ώστε να διαχωριστεί η κρέμα από το νερό καρύδας
- 80 γρ σοκολάτα μαύρη 70% κακάο ή ότι θέλετε
- Ελάχιστο αλάτι και ½ κ .γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ΝΤΕΚΟΡ
Φιστικιά ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
ΒΑΣΗ ΤΑΡΤΑΣ
- Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της βάσης μέχρι το μείγμα να δέσει και να γίνει συμπαγές.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι για τάρτες/ κις λορέν και πατάμε με τα δάχτυλα μας μέχρι να απλωθεί καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΠΟ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ
- Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα στον επεξεργαστή τροφίμων – μπλέντερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα. Παράλληλα προσθέτουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι της σούπας (περίπου 4-5 κ.σ.) το νερό που έχουν μουλιάσει οι χουρμάδες μέχρι η καραμέλα να φτάσει στη σωστή πυκνότητα: πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστη αλλά να απλώνεται εύκολα.
- Μόλις κρυώσει τελείως η βάση απλώνουμε την καραμέλα.
ΓΕΜΙΣΗ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
- Κόβουμε τις μπανάνες και απλώνουμε κυκλικά πάνω από την καραμέλα.
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Αρχικά βάζουμε στην κατάψυξη την κρέμα καρύδας (ολόκληρη την κονσέρβα).
- Βγάζουμε από την κατάψυξη και με ένα κουτάλι παίρνουμε μόνο την σκληρή κρέμα και αφήνουμε το νερό που είναι στο κάτω μέρος.
- Λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου αλλά να είναι ακόμα λιωμένη.
- Ανακατεύουμε την κρέμα καρύδα με το φυστικοβούτυρο και την λιωμένη σοκολάτα μέχρι να γίνει μια πηχτή μους.
- Την στρώνουμε πάνω στη στρώση με τις μπανάνες.
- Τοποθετούμε την τάρτα μας στο ψυγείο.
- Τρίβουμε λίγα φιστικιά ή σοκολάτα για ντεκορ!
Εάν το δοκιμάσετε μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε στο Instagram και στο facebook κάνοντας tag #konasfoodcreations !
Related articles.
Πανεύκολη μους σοκολάτας γεμάτη θρέψη🍫
Γενέθλια τούρτα σοκολάτα-φουντούκι του μπαμπά!
✨MELOMAKARONO-BALLS✨
Θρεπτικά μπισκότα με κολοκύθα και σοκολάτα / Pumpkin spice chocolate cookies
Θρεπτικά Snickers
Θρεπτικές Tortillas από κόκκινες φακές και βρόμη!