Εκτύπωση

Συστατικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένοι σπόροι λιναροσπορου
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες (200 γρ.) βρόμη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα + ¼  γαρίφαλο + ½ τζιντερ 
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1 κούπα (240 g) πουρές κολοκύθας
  • 1 κούπα γάλα σόγιας 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κούπα (καλά πατικωμένοι )χουρμάδες ψιλοκομμένοι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού (από ½ πορτοκάλι) προαιρετικό 

Από πάνω:

  • 60 γρ. σοκολάτα της επιλογής σας σε κομματάκια – εγώ έβαλα μαύρη 70 %
  • 1 κ.σ. κολοκυθόσποροι 

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι (20×27) απλώνουμε αντικολλητικο  χαρτί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε την κολοκύθα και τα κομματάκια χουρμά με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα, το λιναρόσπορο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά για να κάτσει ο λιναρόσπορος. Ανακατεύουμε και τη βρόμη με τα μπαχαρικά, το baking powder και το αλάτι.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και προσθέτουμε σοκολάτα και κολοκυθόσπορο από πάνω.
  4. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά τουλάχιστον πριν το δοκιμάσουμε.

Εάν το δοκιμάσετε μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε στο Instagram  και στο facebook κάνοντας tag #konasfoodcreations !