Εκτύπωση

Υλικά:

  • 400 γρ. μπανάνα πολύ ώριμη 
  • 300 γρ. χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
  • 100 γρ. γάλα σόγιας χ. ζάχαρη – ζεστό  
  • 35-45 γρ. κακάο ανάλογα πόσο δυνατό είναι το κακάο σας
  • 2 μεσάια αυγά ή 2 αυγά από λιναρόσπορο (2 κ.σ. αλεσμένος + 6 κ.σ. νερό)
  • 190 γρ. αλεύρι βρόμης (αλεσμένη βρόμη πολύ καλά μέχρι να γίνει αλεύρι)
  • 30 γρ. αλεύρι καρύδας 
  • 80 γρ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο (κρατάμε λίγο για το ντεκόρ)
  • ½  κ.γ. κανέλα 
  • 1 κ.γ. εκ. βανίλιας
  • Λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο 
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. baking powder 
  • 1 κ.γ. ξύδι 
  • Μία πρέζα αλάτι 
  • Καρύδι και σοκολάτα από πάνω προαιρετικά 

Εάν οι μπανάνες σας δεν είναι τόσο ώριμες μπορείτε να προσθέσετε 2 κ.σ. ζάχαρη της επιλογής σας ή 1 κ.σ. μέλι ή μελάσα 

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου.
  2. Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και αφήνουμε στο πλάι.
  3. Σε ένα δυνατό μπλέντερ (ιδανικά για σμουθι) χτυπάμε τους χουρμάδες με το χλιαρό γάλα, τα αυγά , την βανίλια και το ξύδι μέχρι να γίνουν ένα πηχτό σμούθι και να λιώσουν τελείως οι χουρμάδες.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρόμης με το κακάο, το αλεύρι καρύδας και όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
  5. Ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά τις λιωμένες μπανάνες και το μείγμα του χουρμά. 
  6. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας (κρατάμε λίγα εάν θέλουμε για πάνω από το κέικ).
  7. Ψήνουμε το κεικ για 50-60 λεπτά σε μακρόστενη φόρμα 30Χ12 εκ. που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
  8. Στα 50 λεπτά τρυπάμε με ένα μαχαιράκι και αν είναι υγρό ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.
  9. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 30 λεπτά μέσα στην φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε.

Ιδανικό για πρωινό με γάλα ή γιαούρτι ή σαν σνάκ !

Καλή απόλαυση!!

Εάν το δοκιμάσετε μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε στο Instagram  και στο facebook κάνοντας tag #konasnutritiouscreations !