Εκτύπωση

Συστατικά:

  • 350 γρ. βρασμένα ρεβίθια (και κονσέρβα είναι οκ απλά θέλει στράγγισμα)
  • 100 γρ. αμυγδαλοβούτυρο ή βούτυρο κασιους 
  • 80 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 35 γρ. μελάσα ή μέλι ή σιρόπι 
  • 50 γρ. αλεύρι βρόμης
  • 1 αυγό ή 1 κ.σ. πούδρα λιναρόσπορου ανακατεμένο με 3 κ.σ. νερό 
  • 60 γρ. ζεστό γάλα σόγιας ή της επιλογής σας
  • 1 κ.γ. εκχ. Βανίλιας
  • Λίγο μοσχοκάρυδο φρέσκο-τριμμένο
  • 1/3 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης

Για την καραμέλα:

  • 150 γρ. χουρμάδες 
  • 30 γρ. καυτό νερό
  • 50 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 1/3 κ.γ. αλάτι 
  • ½ κ.γ. εκχ. Βανίλιας 

Οδηγίες

Για το κεικ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
  2. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια τετράγωνη φόρμα 8χ8.
  3. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα βρασμένα ρεβίθια με τους χουρμάδες και το ζεστό γάλα μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα.
  4. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε άλλη μια φορά καλά μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα.
  5. Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την καραμέλα:

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν σαν καραμέλα.

Απλώνουμε μια στρώση πάνω από το κέικ μας και εάν θέλουμε στολίζουμε με λίγο έξτρα βούτυρο κασιους ή αμυγδάλου και λίγο έξτρα αλάτι.

Καλή απόλαυση!!

Εάν το δοκιμάσετε μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε στο Instagram  και στο facebook κάνοντας tag #konasnutritiouscreations !.