Πάμε να δούμε πως φτιάχνουμε το τοφου!
🔸Για την μαρινάδα:
2 κ.σ σόγια σως
2 κ.σ χυμό πορτοκάλι
Πιπέρι
Ελάχιστη πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
🔸Για το τοφου:
200 γρ. Τοφου φυσικό
3 κ.σ κορν φλάουρ
1 κ.σ ελαιόλαδο
🔸Για την σάλτσα:
1 κ.σ ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα σε στικς
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ φρέσκο Τζιντερ λιωμένο
2 χουρμάδες
2 κ.σ σόγιας σως
1 κ.σ κορν φλάουρ ανακατεμένο με 5 κ.σ νερό
2 κ.σ χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ πάστα μισο (προαιρετικά)
Συνοδευτικά:
🔹Μαύρο ρύζι
🔹Φρέσκο κρεμμυδάκι
🔹Μαϊντανός
🔹Αγγούρι ανακατεμένο με ελάχιστο σησαμέλαιο (αρωματικό) ξύδι και σουσάμι!
🍴Οδηγίες:
- Πιέζουμε το τοφου με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Κόβουμε σε κυβάκια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τοφου με την μαρινάδα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
- Αφαιρούμε το τοφου και αφήνουμε στην άκρη την μαρινάδα που έχει περισσέψει.
- Ρίχνουμε το κορν φλάουρ στο τοφου.
- Σοτάρουμε στο τηγάνι το πανάρισμενο τοφου σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει λίγο ή το βάζουμε στο Airfryer για 10 λεπτά.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε όλα τα λαχανικά και όταν μαλακώσουν ρίχνουμε τους χουρμάδες σε μικρά κομματάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με την υπόλοιπη μαρινάδα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Όταν δέσει ρίχνουμε και το τοφου και ανακατεύουμε!
🍚Σερβίρουμε με ρυζάκι και σαλάτα!
Καλή όρεξη!
Related articles.
Θρεπτικές Tortillas από κόκκινες φακές και βρόμη!
Κρεμώδης και λαχταριστή Ντοματόσουπα με κάσιους🍅
Το πιο εύκολο και θρεπτικό Mac & Cheese 🥔🥕
Τραγανά Hash browns
Θρεπτικά BAGEL
Καλαμποκόψωμο με φασόλια και καλαμπόκι!