Εκτύπωση

Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε παντού!

✳️Οι κόκκινες φακές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και από την φύση τους δεν έχουν γλουτένη.

✅Οι φακές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες υποστηρίζουν τις τακτικές κινήσεις του εντέρου και την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων στο έντερο.

✅Η κατανάλωση φακών μπορεί να βελτιώσει τη συνολική λειτουργία του εντέρου μας!

✳️Επιπλέον, οι φακές περιέχουν ένα ευρύ φάσμα ευεργετικών φυτικών ενώσεων που ονομάζονται φυτοχημικά, πολλές από τις οποίες μας προστατεύουν από χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2!

‼️Πάμε να δούμε την συνταγή:

🔸1 κούπα κόκκινες φακές ωμές
🔸3 κ.σ βρόμη
🔸2 κούπες νερό
🔸1 κ.σ. Διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
🔸1/2 κ.γ. αλάτι
🔻Μπορείτε να βάλετε και ότι μπαχαρικό θέλετε / εγώ έβαλα λίγη πάπρικα, πιπέρι και σκόνη σκόρδο!

⤵️Οδηγίες:

  1. Πλένουμε και σουρώνουμε τις φακές 2-3 φορές.
  2. Σουρώνουμε τις φακές και προσθέτουμε το νερό, την βρώμη, το αλάτι και ότι μπαχαρικό ή μυρωδικό θέλουμε.
  3. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ για σμουθι πολύ καλά μέχρι να γίνει χυλός.
    ‼️Εάν το μπλεντερ μας δεν είναι δυνατό έτσι ώστε να διαλύσει τις φακές – τότε μουλιάζουμε τις φακές για τουλάχιστον 2 ώρες‼️
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα ελαιολάδου και μετά μια ποσότητα χυλού (περίπου 1/2 κούπα) και απλώνουμε με την πίσω μεριά ενός κουταλιού για να σχηματίσουμε έναν ομοιόμορφο δίσκο.
  5. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μπορούμε να γυρίζουμε την πίτα με την σπάτουλα.
  6. Ψήνουμε 1-2 λεπτά και τη δεύτερη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες πίτες.
  7. Σερβίρουμε απευθείας ή τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη με χαρτί ανάμεσα του για να μην κολλήσουν!