Εκτύπωση

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Κέικ:

  • 2 κούπες αλεύρι βρώμης
  • 1/2 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζιντερ τριμμένο και προαιρετικά λίγο γαρύφαλο 
  • 1 κούπα χουρμάδες καλά πιεσμένοι  
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 1/2 κούπα μήλο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα

Σάλτσα καραμέλας:

  • 1 κούπα χουρμάδες
  • 1/2 κουταλάκι βανίλια
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο ή βούτυρο κάσιους 
  • ½ κούπα ζεστό νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης, αλεύρι αμυγδάλου, μαγειρική σόδα και τα μπαχαρικά μαζί σε ένα μπολ.
  3. Ανακατεύουμε τους χουρμάδες, το γάλα, τη βανίλια, το μηλόξυδο και την μπανάνα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν σαν ένα πηχτό σμουθι.
  4. Ανακατεύουμε τα συστατικά του μπλέντερ στα ξηρά συστατικά και τα κομμάτια μήλου.
  5. Ρίχνουμε το πηχτό μείγμα σε μεσαίο στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  7. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
  8. Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας καραμέλας στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  9. Περιχύνουμε το κέικ με την σάλτσα καραμέλας και πασπαλίζουμε με τα ψημένα καρύδια ή σπόρια πάνω από το κέικ.

Εάν το δοκιμάσετε μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε στο Instagram  και στο facebook κάνοντας tag #konasfoodcreations !