Υλικά:
- 400 γρ. μπανάνα πολύ ώριμη
- 300 γρ. χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
- 100 γρ. γάλα σόγιας χ. ζάχαρη – ζεστό
- 35-45 γρ. κακάο ανάλογα πόσο δυνατό είναι το κακάο σας
- 2 μεσάια αυγά ή 2 αυγά από λιναρόσπορο (2 κ.σ. αλεσμένος + 6 κ.σ. νερό)
- 190 γρ. αλεύρι βρόμης (αλεσμένη βρόμη πολύ καλά μέχρι να γίνει αλεύρι)
- 30 γρ. αλεύρι καρύδας
- 80 γρ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο (κρατάμε λίγο για το ντεκόρ)
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. εκ. βανίλιας
- Λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
- ½ κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. ξύδι
- Μία πρέζα αλάτι
- Καρύδι και σοκολάτα από πάνω προαιρετικά
Εάν οι μπανάνες σας δεν είναι τόσο ώριμες μπορείτε να προσθέσετε 2 κ.σ. ζάχαρη της επιλογής σας ή 1 κ.σ. μέλι ή μελάσα
Οδηγίες:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου.
- Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και αφήνουμε στο πλάι.
- Σε ένα δυνατό μπλέντερ (ιδανικά για σμουθι) χτυπάμε τους χουρμάδες με το χλιαρό γάλα, τα αυγά , την βανίλια και το ξύδι μέχρι να γίνουν ένα πηχτό σμούθι και να λιώσουν τελείως οι χουρμάδες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρόμης με το κακάο, το αλεύρι καρύδας και όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
- Ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά τις λιωμένες μπανάνες και το μείγμα του χουρμά.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας (κρατάμε λίγα εάν θέλουμε για πάνω από το κέικ).
- Ψήνουμε το κεικ για 50-60 λεπτά σε μακρόστενη φόρμα 30Χ12 εκ. που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
- Στα 50 λεπτά τρυπάμε με ένα μαχαιράκι και αν είναι υγρό ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 30 λεπτά μέσα στην φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε.
Ιδανικό για πρωινό με γάλα ή γιαούρτι ή σαν σνάκ !
Καλή απόλαυση!!
Εάν το δοκιμάσετε μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε στο Instagram και στο facebook κάνοντας tag #konasnutritiouscreations !
πεντανόστιμο!!!