Υλικά για 18-20 μπισκότα:
Υγρά
- 1 ½ κούπα γάλα σόγιας, χωρίς ζάχαρη
- 1 κούπα πουρέ κολοκύθας
- 2 κ.σ. μελάσα
- 1 κούπα χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι)
- 1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Στερεά
- 2 κούπες βρόμη, αλεσμένη σε αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κ.σ. κορν φλαουρ
- 1.5 κουταλάκι του γλυκού pumpkin spice
- 150 γρ. σοκολάτα σε κομματάκια
- 3 κ.σ. κολοκυθόσπορο
Μιξ μπαχαρικών pumpkin spice
- 3 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
Οδηγίες:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου.
- Σε ένα δυνατό μπλέντερ χτυπάω όλα τα υγρά υλικά μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα και να διαλυθούν τελείως οι χουρμάδες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά με την παχύρευστη κρέμα.
- Το μείγμα δεν θα είναι πηχτό.
- Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικ. χαρτί τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους (με ένα σκουπ παγωτού) 18 με 20 μπισκότα.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά. Βγάζουμε από φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί.
Καλή απόλαυση!
Καλησπέρα,
σε χωρητικότητα τη διαφορά έχει το φλιτζάνι (βλ. 1 ½ φλιτζάνι γάλα σόγιας, χωρίς ζάχαρη) από την κούπα;
Είναι το ίδιο!!