Εκτύπωση

Υλικά για 18-20 μπισκότα:

Υγρά

  • 1 ½ κούπα γάλα σόγιας, χωρίς ζάχαρη 
  • 1 κούπα πουρέ κολοκύθας
  • 2 κ.σ. μελάσα 
  • 1 κούπα χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι) 
  • 1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Στερεά

  • 2 κούπες  βρόμη, αλεσμένη σε αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. κορν φλαουρ 
  • 1.5 κουταλάκι του γλυκού pumpkin spice
  • 150 γρ. σοκολάτα σε κομματάκια
  • 3 κ.σ. κολοκυθόσπορο 

Μιξ μπαχαρικών pumpkin spice

  • 3 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλο

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου.
  2. Σε ένα δυνατό μπλέντερ χτυπάω όλα τα υγρά υλικά  μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα και να διαλυθούν τελείως οι χουρμάδες.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά με την παχύρευστη κρέμα.
  4. Το μείγμα δεν θα είναι πηχτό.
  5. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικ. χαρτί τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους (με ένα σκουπ παγωτού) 18 με 20 μπισκότα.
  6. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Βγάζουμε από φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί.

Καλή απόλαυση!