Εκτύπωση

Υλικά

Για τη βάση της τάρτας

  • 1,5 κούπα αλεύρι βρώμης (αλεσμένη βρώμη στο μπλέντερ)
  • 1/4 κτλ γλυκού αλάτι +  1/4 κτλ γλυκού βανίλια 
  • 1/4 κούπας αμυγδαλοβούτυρο ή ταχίνι ή φυστικοβούτυρο ή ελαιόλαδο 
  • 3 κτλ σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι 
  • Ελάχιστη κανέλα 

Για την καραμέλα

  • 1 κούπα χουρμάδες (200γρ) που έχεις μουλιάσει σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 1-2 ώρες
  • 2 κουταλιές βούτυρο αμυγδάλου (ή φυστικοβούτυρο ή ταχίνι)
  • 1/4 κτλ γλυκού αλάτι
  •  1/4 κτλ γλυκού βανίλια 

Για την γέμιση 

  • 1 μεγάλη μπανάνα 

Για την κρέμα από κάσιους 

  • ½ κούπα  κάσιους
  • 1 κ.σούπας λάδι καρύδας 
  • 2 κ.σούπας νερό 
  •  Ελάχιστο αλάτι και ½ κ .γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας

ΝΤΕΚΟΡ ΚΑΙ ΣΤΡΩΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 

  • 100 γρ σοκολάτα μαύρη χωρίς ζάχαρη 

Εκτέλεση 

ΒΑΣΗ ΤΑΡΤΑΣ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.  Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τη βρώμη και αλέθεις μέχρι να γίνει αλεύρι . Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και αλέθεις μέχρι  το μείγμα να δέσει και να γίνει συμπαγές. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι για τάρτες/ κις λορέν και πατάμε με τα δάχτυλα μας μέχρι να απλωθεί καλά. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Όσο είναι ακόμα ζεστή η βάση τοποθετούμε τα κομματάκια σοκολάτας. Από την ζεστή θα λιώσουν. Όταν λιώσουν απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια λεπτή στρώση σοκολάτας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει όσο φτιάχνουμε την καραμέλα.

          ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΠΟ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ 

  • Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα. Παράλληλα προσθέτουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι της σούπας το νερό όπου έχεις μουλιάσει τους χουρμάδες μέχρι η καραμέλα να φτάσει στη σωστή πυκνότητα: πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστη αλλά να απλώνεται εύκολα.  Μόλις κρυώσει τελείως η βάση και έχει σταθεροποιηθεί η σοκολάτα απλώνουμε την καραμέλα.

ΓΕΜΙΣΗ ΜΠΑΝΑΝΑΣ 

  • Κόβουμε τη μπανάνα και απλώνουμε κυκλικά πάνω από την καραμέλα.

ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΙΟΥΣ 

  • Αρχικά μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τα κάσιους για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε με λίγο νερό στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το λιωμένο λάδι καρύδας το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν βελούδινη κρέμα .
  • Απλώνουμε την κρέμα κάσιους πάνω στη στρώση με τις μπανάνες.
  • Τοποθετούμε την τάρτα μας στην κατάψυξη για 1-2 ώρες  και μετά διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Τρίβουμε λίγη σοκολάτα υγείας πάνω στις μπανάνες και απολαμβάνουμε κατευθείαν!
  • Βιντεάκια με λεπτομέρειες στα highlights – Instagram