Εκτύπωση

🥑Ingredients – Συστατικά🌶

  • 1 cup chickpea flour/ Μία κούπα αλεύρι ρεβιθιού
  • 1 cup water/ Μία κούπα νερό
  • 1 1/2 tablespoons extra-virgin olive oil, plus more for the pan / 1 1/2 Κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο για το τηγάνι
  • 1/2 teaspoon kosher salt / Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 tsp nutritional yeast/ Ένα κουταλάκι διατροφική Μάγια (πλούσια σε βιταμίνη Β 12) Θα την βρείτε σε καταστήματα βιολογικών
  • 1 teaspoon turmeric/ Ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σκόνη
    🥕Instructions / Οδηγίες🥦
    1- Prepare the chickpea batter. Whisk the chickpea flour, water, olive oil, and salt together in a medium bowl. Let rest for 30 minutes to give the flour time to absorb the water. Σε ένα Μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ρεβιθιού το νερό το ελαιόλαδο το αλάτι και τα μπαχαρικά και τη Μάγια. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα έτσι ώστε το αλεύρι να απορροφήσει το νερό.
    🥦2- Heat a frying pan over medium heat. Add a little bit of olive oil if needed./ Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία περιμένουμε να ζεσταθεί αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο! 🥒
    3-Pour the batter on the pan in small amounts, I use a 1/4 cup measuring cup . / Βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας περίπου από το μείγμα για το κάθε πιτακι στο τηγάνι όταν τα πιτάκια μας αρχίζουν να Εμφανίζουν φουσκαλίτσες τα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμα 3-4 λεπτά ! When the top starts to bubble and looks a tiny bit drier/done, then flip and cook the other side!
    Σερβίρουμε με αβοκάντο ντοματίνια η όποιο άλλο λαχανικό θέλουμε η με αυγά και σάλτσα ντομάτα 🌿🥑🍅🥚🍳🥒🍅