Εκτύπωση

Healthy Chocolate & hazelnut granola-Υγιεινή σοκολατένια Γκρανόλα με φουντούκι!

Συστατικά ☀️

  • 3 κούπες βρώμη
  • 1 κούπα ωμό φουντούκι ψιλοκομμένο σε μικρά κομμάτια 🌰 στο μπλέντερ
  • ½ κουπα συνδυασμός Chia σπόρων και σπόρων λίναροσπορου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • ½ κούπα κακάο χωρίς ζάχαρη  🍫
  • 2/3 κούπας ελαφρύ ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας ή φυτικό έλαιο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 Πρέζα μοσχοκάρυδου τριμμένο ( 1/2 κουταλάκι τoυ γλυκού)
  • 3/4 φλιτζάνι ζεστό μέλι (αγαύη ή σιρόπι σφενδάμου εαν vegan) 🍯
   Μετά το ψήσιμο μπορείτε να προσθέσετε 🍫🍫
  • 1/2 φλιτζάνι ( χωρίς ζάχαρη) ψιλοκομμένη σοκολάτα. Εγώ  χρησιμοποίησα μαύρη σοκολάτα 🍫

ΟΔΗΓΙΕΣ :🌰

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς .

Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ ή τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά κομματάκια

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι το λάδι το κακάο και τα μπαχαρικά μας για λίγα λεπτά ώστε να λιώσει το το μέλι και να είναι πιο εύκολο στο ανακάτεμα .

Σε ένα μεγάλο Μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί, τα στέρεα και τα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν .

Απλώνουμε ένα μεγάλο ταψί οι δύο μικρά με αντικολλητικό χαρτί ή λίγο λάδι και τοποθετούμε το μείγμα μας καλά απλωμένο  σε μία Ομοιόμορφη στρώση ( για να βγει τραγανό ) 🍯🍫

Ψήνουμε για 15 λεπτά , Ανοίγουμε το φούρνο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και ξανά ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά🔪

Βγάζουμε από το φούρνο και χωρίς να το ανακατέψουμε τα αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου έτσι ώστε να δημιουργηθούν μεγάλα κομμάτια γκρανολας 🍫

Αφού κρυώσει προσθέτουμε κομμάτια σοκολάτας και κλείνουμε αεροστεγώς σε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο.🔪

Μπορούμε να απολαύσουμε τη γκρανολα μας με γάλα ή πάνω σε γιαούρτι ή πάνω σε παγωτό😋 και με φρέσκα φρουτα ή σαν σνακ

INGREDIENTS:

  • 3 cups rolled oats
  • 1 cup raw hazelnut chopped in small pieces 🌰
  • ½ cup seeds a combination Of chia seeds and flax seeds
  • ½ teaspoon sea salt
  • ½ cup unsweetened cacao or cocoa powder🍫
  • 2/3 cup melted light olive  oil or coconut oil or vegetable oil
  • ½ teaspoon vanilla extract
  • pinch of nutmeg
  • 3/4 cup warm honey (agave or maple syrup if vegan)🍯

After backing you can add 🍫🍫

  • 1/2 cup sugar free chopped chocolate , I used dark chocolate 🍫

DIRECTIONS:

  1. Preheat oven to 175 C
  2. In a large bowl, stir together the oats, coconut, hazelnuts,seeds, salt,nutmeg  and cacao. In a medium bowl, whisk together the oil, vanilla, honey.
  3. Coat one large or two small baking sheet(s) with parchment paper or cooking spray or with a little more oil. Press granola into the bottom of the prepared baking sheet and bake for 15 minutes. Stir and bake another 10-15 minutes. Cool 🔪completely in the pan without stirring.
  4. Granola will crisp up and harden as it cools. Gently stir in chocolate chunks, if desired. Store in an airtight container.🍯
  5. Serve over milk or yogurt and topped with fruits or indulge as a snack .🍓🍌