~•Μπάρες πρωτεΐνης με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο•~
💪🏼🍫Συστατικά💪🏼🍫
• 1 κούπα βρώμη
• 1 κούπα φιστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο ή ταχίνι
• 4 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι σφένδαμου ή στέβια
• Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 1 κούπα αλεύρι βρώμης ( αλεσμένη βρώμη στο μπλέντερ )
• 1 Αυγό(για τους βεγκαν ένα αυγό από Τσια σπόρους ή λιναρόσπορό )
• 1/2 κουπα κομματάκια μαύρης σοκολάτας χωρίς ζάχαρη ( + 1/2 Κούπα εάν θέλουμε να βάλουμε από πάνω)
• 1/3 Κούπας σκόνη πρωτεΐνης ( Βιγκάν ή whey πρωτεΐνη ή Εάν δεν έχουμε κάποια σκόνη πρωτεΐνης μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με δύο μεγάλα ασπράδια αυγού )
• 1 Κούπα γάλα αμυγδάλου η κάποιο άλλο γάλα της προτιμήσης μας + 3 κ.σουπας
• 1/4 Κούπας τριμμένα φυστίκια ή αν προτιμάμε κάποιο άλλο ξηρό καρπό
• 1 Κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή Και εάν θέλετε λίγη κανέλα!
Οδηγίες 👂🏼👀
▪️ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα!
▪️Σε ένα Μπολ ανακατεύουμε μαζί το φιστικοβούτυρο και το μέλι και η ζεσταίνουμε στο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει και να μπορούμε να τα ανακατέψουμε ή σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά!
▪️Αφού το μείγμα μας κρυώσει λίγο προσθέτουμε τη βανίλια το γάλα και το αυγό και ανακατεύουμε καλά (σε αυτό το σημείο το μείγμα θα πήξει)!
▪️ Σε ένα άλλο Μπολ ανακατεύουμε όλα τα Στερεά υλικά μαζί και σιγά-σιγά τα προσθέτουμε στο Μπολ με το μείγμα του φιστικοβούτυρου.
▪️Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τα φιστίκια και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά.
▪️ Απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα Τετράγωνο ταψάκι ( ανάλογα και το πάχος που θέλουμε ) Στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
▪️Αφού στρώσουμε το μείγμα προσθέτουμε από πάνω εάν θέλουμε κομματάκια σοκολάτας.
▪️Ψήνουμε για 25 με 30 Στους 175 βαθμούς ( εάν είναι πιο μεγάλο το ταψί/άρα πιο λεπτές οι μπάρες ίσως θέλει 5 Λέπτα λιγότερη ώρα.
▪️Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε μπάρες
▪️ Καλή όρεξη🤤
~•HIGH PROTEIN
CHOCOLATE / PEANUT BARS •~
💪🏼🍫Ingredients🍫💪🏼
- 1 cup Natural Peanut Butter
- 4 tablespoon Honey or maple 🍁 or stevia
- 1 cup Oats
- 1 cup Oat Flour
- 1/3 cup Vanilla Protein Powder( vegan or whey or 2 large egg whites )
- 1/4 teaspoon Salt
- 1/2 teaspoon Baking Powder
- 1/2 teaspoon Baking Soda
- 1/2 teaspoon Cinnamon
- 1/4 cup Roasted Peanuts, Roughly chopped
- 1 teaspoon Pure Vanilla Extract
- 1 large Egg Or 1 chia seed/ flaxseed egg
- 1 cup Unsweetened Almond Milk or what ever milk you prefer
- 1/2 cup Dark sugar free chopped pieces of Chocolate
For the topping: (optional):
- 1/2 cup sugar free dark pieces Chocolate
Directions
- Preheat your oven to 175 and generously spray an 8×8 inch pan with cooking spray. Set aside.
- In a large bowl, microwave the peanut butter and the honey until it is smooth and fluid, about 1 minute. Or heat in a small saucepan.
- Combine the oatmeal, oat flour, protein powder, salt, baking powder, baking soda, cinnamon and roasted peanuts in a large bowl until well combined. Set aside.
- Once the peanut butter/ honey has been standing for 5 minutes, beat it until well combined with an electric mixer.
- Add in the vanilla extract and egg and beat again until well combined.
- Pour the peanut butter mixture, along with the almond milk and mini chocolate chips, into the oatmeal mixture. Mix until well combined. Your dough will be thick.
- Press into the prepared pan and topped with the remaining chocolate and bake until it appears just set and the edges begin to turn golden brown, about 20 mins. Let cool completely before slicing and serving.
- Enjoy 😉
Καλημέρα!
Υπέροχη συνταγή ως συνήθως… Ερώτηση: Αν βάλουμε τα ασπράδια αντί για τη σκόνη πρωτείνης σε ποιό σημείο της συνταγής και με ποιό τρόπο θα πρέπει να τα προσθέσουμε;;;
Καλησπέρα!
Αντί για ασπράδι βάλε γάλα ίδια ποσότητα και ανακάτεψε 3 κ.σ. Σκόνη πρωτεΐνης!
Απλά υπέροχες και χορταστικές! Αλλά κατι εκανα λάθος και μου τριβόντουσαν….
καλησπέρα, μπορείς να προσθέσεις λίγο παραπάνω μέλι
Ναι αμε!
Απλά πεντανόστιμες κ χορταστικές! Αλλά μου βγήκε πιο πολύ σαν κέικ και όχι μπάρα.