Εκτύπωση

Χορταστικό και εύγεστο ,το χούμους είναι πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες λόγω των ρεβιθιών και αποτελέι μια φανταστική τροφή για όλη την οικογένεια.🤤

Το χούμους περιέχει ->
  • Σίδηρο.
  • Κάλιο.
  • Ασβέστιο.
  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
  • Μαγνήσιο.
  • Φολικό οξύ (τέλειο για τις εγκύους και για τα παιδιά στην ανάπτυξη).

Υλικά για το χούμους -> 

  • 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα
  • 2 κουταλίες της σούπας ταχίνι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ( εάν μας αρέσει η έντονη γέυση λεμονιού μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού)🍋
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο ή ψημένο στο φούρνο σε ενα μικρό ταψάκι για 20 λεπτά στους 175 με ελάχιστο ελαιόλαδο (για πιο ήπια γεύση σκόρδου)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο και κουρκουμά , σκόνη
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα🌶
  • Αλάτι
  • μαιντανός, πάπρικα, μπούκοβο, σουσάμι λευκό ή μάυρο για το ντεκόρ

Εκτέλεση ->

  • Τα ρεβύθια θέλουν 12 ώρες να μουλιάσουν και 1 ώρα για να βράσουν.  – (Αλλιώς χρησιμοποιούμε κουτί κονσέρβας ρεβύθια)
  • Λιώνουμε τα ρεβύθια σε ένα μπλέντερ σταματώντας κάπου κάπου για να μη θερμανθεί πολύ ο πουρές μας.
  • Προσθέτουμε το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο, το αλάτι και ξαναμιξάρουμε.
  • Τέλος βάζουμε στο μπλέντερ το λάδι, το πιπέρι, το νερό και το κίμινο, την πάπρικα και τον κουρκουμά.
  • Μιξάρουμε πάλι, ελαφρά.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε σουσάμι,μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν θέλουμε και λίγη πάπρικα ή μπούκοβο για γεύση και διακόσμηση.🥕🥒