Εκτύπωση

ΨΗΤΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ

Μερίδες – 2 | | Συνολικός χρόνος – 1 ώρα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 γλυκοπατάτες (μεσαίες) 

*όταν είναι έτοιμες ψημένες οι πατάτες και τις κόψουμε στην μέση έαν θέλουμε βάζουμε ελάχιστη κανέλα μαζί με το αλάτι & πιπέρι

  • αλάτι και πιπέρι 
  • 2 κούπες ρεβίθια βρασμένα (ή κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι και ένα πορτοκάλι 
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • 1 πιπεριά κέρατο κόκκινη  
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του πιπέρι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαιντανό, συν επιπλέον για την επικάλυψη
  • Γιαούρτι της επιλογής μας 

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο. Αφού ξεπλύνουμε και τρίψουμε καλά με ζεστό νερό την φλούδα από τις πατάτες, τις βάζουμε ολόκληρες πάνω στο ταψάκι μας και μέσα στον φούρνο για περίπου 40-60 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι τις πατάτες και όταν είναι αρκετά μαλακές τις βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Για τα ρεβίθια (έχουμε βράσει ρεβίθια (μούλιασμα από το προηγούμενο βράδυ) ή χρησιμοποιούμε κονσέρβα) 

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα μπαχαρικά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα ρεβίθια στο τηγάνι να σοταριστούν και σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. 

Αφού κρυώσουν λίγο οι γλυκοπατάτες (έαν θέλουμε βάζουμε ελάχιστη κανέλα μαζί με το αλάτι & πιπέρι) τις κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε το μείγμα με τα ρεβίθια στη μέση. Προσθέτουμε μία κουταλία γιαούρτι λίγο μαϊντανό και μπούκοβο.

Καλή όρεξη