Εκτύπωση

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κούπα βρασμένα ή ψημένα κάστανα 🌰 ( εάν δεν θέλουμε Κάστανα βάζουμε ίδια ποσότητα σε μπανάνα )
  • 3 κ. σούπας σκόνη κακάο 🍫
  • 1 εσπρέσο☕️
  • ½ κούπα μέλι ή χουρμάδες λιωμένοι στο μπλεντερ με 3 κ.σ νερο 🍯
  • ½ κούπα καρύδια ( ή ότι άλλο προτιμάτε)
  • 1 κούπα αλεσμένη βρώμη 
  • ½ κ. γλυκού αλάτι  
  • ½ κ. γλυκού κανέλα 
  • 3 κ. σούπας cacao nibs (Τα Cacao Nibs είναι σπασμένοι ακατέργαστοι καρποί κακάο)
  • 6-7 μπισκότα χωρίς ζάχαρη ( εγώ έχω χρησιμοποιήσει 🍪DigestiveΠαπαδοπούλου)
  • 200 γρ, μαύρη σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη με στέβια) 🍫
  • 1 κ. σούπας αμαρέτο ή κονιάκ * προαιρετικά 

Τα συστατικά

ΟΔΗΓΙΕΣ 🥣

  • Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τα ¾ της κούπας από τα βρασμένα κάστανα με το εσπρέσο το μέλι ή τους χουρμάδες , την λιωμένη σοκολάτα, τα μπαχαρικά και το κακάο μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα και έχει διαλυθεί το κάστανο. 
  • Αλέστε την βρώμη μέχρι να γίνει σαν αλεύρι και προσθέστε την στο μείγμα κάστανου και ανακατεύετε πολύ καλά. 

* εδώ προσθέτετε και το αμαρέτο 

  •  Προσθέτετε τα μπισκότα αφού τα έχετε τρίψει με το χέρι, τα καρύδια και τα υπόλοιπα κάστανα σε μικρά κομματάκια. 
  • Τέλος σε αντικολλητικό χαρτί ρίχνετε το μίγμα και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού ή στρώνετε μια λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και μεταφέρετε το μείγμα. Κλείνετε σφιχτά και βάζετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει.

Για το σερβίρισμα:

Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και τον πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή βρώμη ή τριμμένο φιστίκι .