Εκτύπωση

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια ψημένα φουντούκια, αποφλοιωμένα
  • 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ( εγώ έβαλα χ. ζάχαρη με στέβια)
  • 2 κουταλιές ελαφρύ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας  
  • 4 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου ή μέλι 
  • 125ml  γάλα αμυγδάλου ή βρώμης ή φουντουκιού 
  • Ελάχιστη βανίλια ( 1/2 κ. γλυκού) 
  • Ελάχιστο αλάτι ( 1/4 κ. γλυκού) 

Οδηγίες:

  • Τοποθετούμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν μία πάστα σαν βούτυρο. (Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε και να ξύσετε τις πλευρές του μπολ μερικές φορές.) 
  • Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί η στο φούρνο μικροκυμάτων. 
  • Στην πάστα φουντουκιού ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ξαναχτυπάμε για ακόμα 5-7 λεπτά ώσπου το μείγμα μας να έχει γίνει λείο. 
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο.
  • Διατηρείται περίπου 10 μέρες.
  • Απολαύστε το πάνω σε ψωμι ολικής, μαζί με φρούτα, με το γιαούρτι σας, μέσα σε σμούθι ή και σκέτο!! 

*Εάν πρόκειται να προσθέσετε περισσότερο σιρόπι σφενδάμου, θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο γάλα γιατί όσο περισσότερο προσθέτετε, τόσο πιο σφιχτό θα γίνει το μείγμα.

*Ανάλογα με τον επεξεργαστή τροφίμων ή το μπλέντερ σας, η μετάβαση στο στάδιο του βουτύρου μπορεί να είναι λίγο πιο γρήγορη ή να διαρκέσει λίγο περισσότερο