Εκτύπωση

🍴Συστατικά:

  • 1 κούπα (175 g) χουρμάδες 
  • 1/2 κούπα (120 mL) ταχίνι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο 
  • 3 κ.σούπας (45 mL) νερό
  • 3 κούπες(270 g) βρώμη
  • 1 κούπα ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί 🥜
  • 1/2 κούπας σταφίδες ή κράνμπερι 
  • 1/4 κούπας Ηλιόσποροι 
  • 1/4 κούπας σπόροι Τσία (προαιρετικά)
  • 1/4 κούπας σπόροι κάνναβης(προαιρετικά)
  • 1/4 κούπας κολοκυθόσποροι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ σκόνη τζίντζερ 
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι🧂

Οδηγίες:

1. Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 150 C 

2. Ανακατεύουμε τους χουρμάδες, το ταχίνι, το ελαιόλαδο και 3 κ.σ (45 mL) καυτό νερό σε ένα μπλέντερ τροφίμων και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μείγμα από τους χουρμάδες με όλα τα υπόλοιπα συστατικά και τα ανακατεύουμε.

4. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας στο ταψί, πάνω σε αντικολλητικό  χαρτί ψησίματος.

5. Ψήνουμε για 30 λεπτά, στα 15 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και με μια κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα για να ψηθεί ομοιόμορφα. 

6. Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε σε αεροστεγές δοχείο για αποθήκευση. 

7. Αποθήκευση: Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο για έως και δύο εβδομάδες